неділя, 12 листопада 2017 20:11

Неймар зв'язався з цьогорічним чемпіоном Формули-1 по командному радіо
5

Хемілтон став 4-разовим чемпіоном світу
Хемілтон став 4-разовим чемпіоном світу
Хемілтон став 4-разовим чемпіоном світу
Хемілтон став 4-разовим чемпіоном світу
Хемілтон став 4-разовим чемпіоном світу

Британець Льюїс Хемілтон став чотириразовим чемпіоном світу з автогонок у класі "Формула-1". За два етапи до кінця чемпіонату-2017 пілот "Мерседеса" оформив чемпіонство, хоч і приїхав до фінішу на дев'ятій позиції.

Його головний переслідувач Себастьян Феттель з "Феррарі" у двох заключних гонках, що залишилися, не зможе заробити більше 50 очок і обігнати Хемілтона.

Британський автогонщик, завоювавши четвертий титул, став п'ятим спортсменом в історії королівських гонок, кому підкорилося це досягнення.

Раніше чотири або більше титулів вигравали аргентинець Хуан-Мануель Фанхіо, француз Ален Прост і представники Німеччини Міхаель Шумахер і Феттель. Останній в цьому списку домігся небувалого успіху на початку 10-х років, вигравши чотири чемпіонати поспіль з 2010 по 2013 роки, коли в пелотоні домінував "Ред Булл".

Хемілтон, який зв'язав свою долю з "Мерседесом", трохи запізнився, але все-таки наздогнав німця за кількістю титулів, хоча свій перший завоював раніше Феттеля в 2008 році, виступаючи за "Макларен". У роки тотальної переваги "Ред Булла" інженери "Макларена" нічого не могли протиставити австрійським болідам і німецькому вундеркінду. Хемілтон не тільки не претендував на лідерство, але жодного разу не завершив сезон вище четвертого місця.

Поворотним моментом в кар'єрі британського пілота став перехід в "Мерседес" в 2013-му.

У 2014-му він завоював другий титул, а роком пізніше - третій. У 2016 році Льюїс до останнього етапу вів боротьбу за чемпіонство зі своїм товаришем по команді Ніко Росбергом, але в підсумку програв тому лише п'ять очок і посів друге місце в загальному заліку.

Незважаючи на те, що відрив від Феттеля вийшов величезним, і перемога дісталася британцеві достроково, цей сезон не можна назвати простим, а боротьба лідерів "Мерседеса" і "Феррарі" була настільки напруженою, що навіть не обійшлося без скандалів і з'ясувань стосунків.

"Я зробив все що міг. Я добре стартував - не знаю, що саме сталося в третьому повороті, я залишив супернику багато місця. Я старався як міг, щоб відігратися.

Величезне дякую моїй родині і моїй команді. "Мерседес" неймовірним чином виступає останні п'ять років і я пишаюся тим, що я є частиною цієї команди.

Неймовірні відчуття. Не таку гонку мені хотілося провести, але я не здавався і продовжував намагатися все робити правильно до самого кінця", - сказав Хемілтон після завоювання титулу.

Футболіст "ПСЖ" Неймар привітав Льюїса Хемілтона із завоюванням четвертого чемпіонського титулу.

Неймар зв'язався з Хемілтоном по командному радіо, після того як британець перетнув фінішну лінію.

Після Гран-прі Мексики Хемілтон з сім'єю і друзями на приватному літаку вирушив у Майамі, щоб відсвяткувати титул

Виконавчий директор "Мерседеса" Тото Вольфф поділився враженнями від Гран-прі Мексики і перемоги Льюїса Хемілтон в чемпіонаті світу 2017 року.

"Я бачився з Льюїсом в дальній частині боксів. Я рідко обіймаю напівоголених та спітнілих чоловіків, але в цей раз відчуття були приємними. Я на сьомому небі від щастя", - сказав Вольфф.

Після Гран-прі Мексики Хемілтон з сім'єю і друзями на приватному літаку вирушив у Майамі, щоб відсвяткувати титул.

"У 2008 році було непросто, в 2007-му - важко. Але сезон-2008 був дійсно дуже важким. У наступні роки все було вже інакше.

Цього року мене чекав справжній виклик і я був готовий його прийняти - мені було потрібно вести за собою команду, мотивувати, допомагати розвивати болід так, щоб він працював саме таким чином, як мені було потрібно, робити це з чудовим напарником і боротися проти чудової команди в особі "Феррарі".

Класно, коли за титул змагаються дві різні команди. Потрібно, щоб це відбувалося частіше. Це змушує всіх нас працювати на межі, вичавлювати максимум з боліда - це і робить "Формулу-1" видовищною", - цитує Хемілтона autosport.

Льюїс Хемілтон народився 7 січня 1985 року в Стівеніджі, Хартфордшир, Велика Британія.

Мати Хемілтона, Кармен Ларбалестір (зараз Кармен Локхарт), біла британка. Батько, Ентоні Хемілтон, - син чорношкірого емігранта з Гренади.

Батьки дали ім'я Льюїсу в честь американського легкоатлета Карла Льюїса, який виграв три золота на чемпіонаті світу 1983 року і чотири золота на Олімпійських іграх 1984 року.

Батьки Хемілтона розлучилися, коли йому було 2 роки. Він жив зі своєю матір'ю і зведеними сестрами.

В дванадцять він почав жити зі своїм батьком, мачухою Ліндою і єдинокровних братом Ніколасом, який хворіє на ДЦП.

Хемілтон навчався в католицькій школі The John Henry Newman School. Він поліпшив свої футбольні навички, граючи в шкільній команді з майбутнім півзахисником збірної Англії з футболу Ешлі Янгом. Хемілтон говорив, що якби не Формула-1, він би став футболістом або гравцем в крикет, яким він також займався, навчаючись в школі.

Іменем Хемілтона була названа одна з вулиць його рідного міста Стівенідж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися шокуючі подробиці про здоров'я Шумахера

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болід Сенни влетів у бетонну стіну на швидкості 218 км/год

Хемілтон врізався у відбійник і розбив болід в кваліфікації Гран-прі Бразилії. Це перша гонка Льюїса після завоювання титулу.

Інцидент стався в шостому повороті. Гонщик не впорався з керуванням і втратив контроль над автомобілем. Болід розвернувся, вилетів за межі треку і врізався у відбійник.

Після аварії Хемілтон самостійно вибрався з понівеченого боліда і відправився в медичний центр для обстеження. Британець не завершив кваліфікаційний заїзд, тому почне гонку з останньої позиції.

Зараз ви читаєте новину «Неймар зв'язався з цьогорічним чемпіоном Формули-1 по командному радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі