вівторок, 20 жовтня 2020 22:37

Не варто звинувачувати Луческу

Не варто звинувачувати Луческу
Альваро Мората записав на свій рахунок дубль. Фото: Reuters

У 1 турі Ліги чемпіонів "Динамо" поступилося "Ювентусу" - 0:2. Що потрібно знати про матч?

Тренери не здивували складами. Про відсутність Кріштіану Роналду було відомо заздалегідь. В іншому Мірча Луческу та Андреа Пірло поставили оптимальні склади. Зірковий форвард "Ювентуса" Пауло Дібала залишився на лавці запасних, бо фактично не грав у новому сезоні. Луческу довірив Віктору Циганкову вихід в "основі", а Жерсона Родрігеса залишив в ролі "джокера".

Гра проходила у невисокому темпі. "Ювентус" контролював м'яч в середині поля, відмовившись від активних наступальних дій та високого пресингу. Гості більше чекали помилок від захисту "Динамо", ніж самі намагалися створювати моменти. Динамівці зробили ставку на швидкі атаки, які легко "перекушувалися" у середині поля.

Небезпека для воріт "Динамо" виходила із правого флангу оборони. Лівий вінгер Федеріко К'єза був найбільш активним гравцем в лінії атаки гостей. Томаш Кендзьора не завжди справлявся зі своїм візаві. Перший гол прийшов саме із правого флангу.

Циганков став головним розчаруванням

Альваро Мората став героєм матчу. Іспанський форвард відзначився "дублем". Ще раз довів: володіє унікальним відчуттям опинитися в потрібному місці в потрібний час.

Циганков став головним розчаруванням. Лідер "Динамо" нічим не запам'ятався в атаці, провівши доволі пасивний матч. У випадку із першим голом не зміг допомогти Кендзьорі стримати К'єзу.

Заміни посилили гру "Динамо". Вихід Беньяміна Вербича, Жерсона Родріреса та Дениса Попова зміцнили наступальні дії киян. Луческу перевів Миколенка на лівий фланг, що за підтримки Вербича додало динамівцям ефективності в атаці. М'яч став швидше наближатися до штрафного суперника, з'являлися напівмоменти.

Клас приніс перемогу "Ювентусу". Гості використали перевагу над суперником у індивідуальній майстерності. Підопічні Пірло не кинулися в атаку, а дочекалися помилок від суперника. В потрібний момент збивали ритм гри, не давши динамівцям показати свої сильні сторони.

Луческу не варто звинувачувати у поразці. "Динамо" зіграло так, як дозволив рівень команди на сьогодні. Обережна тактика виправдана. В іншому разі, динамівці ризикували отримати розриви у лініях, гру один в один проти майстровитих суперників. Це би призвело тільки до більшого рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" знову грає з "Ювентусом" напередодні виборів

Наступний свій матч у Лізі чемпіонів "Динамо" проведе 28 жовтня, середа, у гостях проти угорського "Ференцвароша".

Зараз ви читаєте новину «Не варто звинувачувати Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі