субота, 16 січня 2021 12:46

Назвали, із ким Коваленко конкуруватиме в "Аталанті"

Назвали, із ким Коваленко конкуруватиме в "Аталанті"
Коваленко не коментує свій можливий від'їзд до Італії. Фото "Шахтар"

Український тренер В'ячеслав Грозний прокоментував можливий перехід півзахисника "Шахтаря" Віктора Коваленка в "Аталанту".

"Джан П'єро Гасперіні любить таких гравців, як Малиновський, Міранчук, Гомес. Він дуже уважно стежить за такими гравцями, які можуть віддати передачу і не перетримують м'яч, у яких є культура роботи з м'ячем. У Коваленка це все є. Думаю, інтерес до Коваленка пов'язаний з відходом з клубу Гомеса. Гасперіні хоче в середній лінії мати цілу групу гравців в підмогу до Ілічичу.

Думаю, Коваленко хоче грати в Італії. Будь-який футболіст хоче грати в Італії, в Англії. Це нормально. Навіть взяти той аспект, що ти зможеш грати проти Кріштіану Роналду і інших великих футболістів. Це цікаво. Нікого не ображаючи, але в чемпіонаті Італії Коваленко гратиме проти топових футболістів. Там навіть за аутсайдерів виступають гравці збірних, гравці високого рівня. Коваленко, якщо хоче рости, швидше за все, правильно думає. Я не в праві давати поради гравцеві.

Якщо Віктор вирішив підписати контракт з "Аталантою" і піти вільним агентом, напевно, він має на це право. Чи може "Шахтар" утримати Коваленко? Напевно, може, якщо дасть адекватний контракт в фінансовому плані, який змусить Віктора задуматися, і гарантує, що він буде грати в основному складі. Але жоден тренер такої гарантії не дасть. Звичайно, гірники хочуть підписати з ним контракт і продати. А сам футболіст і його агенти рекомендують йому йти з клубу вільним агентом, тому що в "Аталанті" у нього і контракт буде кращим, і вони отримають агентські.

Гроші і трансфери люблять тишу. Перш ніж підписувати попередній контракт з "Аталантою", Коваленко багато думав і інші люди багато радили йому. І "Шахтар" теж багато думав про Коваленка. Це все не спонтанно відбувається. Йде серйозний аналіз, як відкладена партія в шахах. Це не просто так, що захотів і підписав контракт. Упевнений, що у Віктора був ще ряд пропозицій. Але за стилем "Аталанта" дуже підходить Коваленко. Він там зможе грати. Чи буде відразу грати? Залежить від нього. Мені здається, малоймовірно. Так і Малиновський не завжди в основному складі.

Якщо трансфер відбудеться, насамперед Коваленку треба вивчити італійську мову. Коли вивчив мову, все кардинально і моментально змінюється. Йому треба буде бути в команді, бути своєю людиною. Потрібно, щоб його прийняли гравці. Але я не думаю, що з цим будуть проблеми. Коваленко не буде такий шанс втрачати і використовує його. І Коваленко буде конкурувати з Малиновським, Міранчуком і з іншими гравцями "Аталанти", - сказав Грозний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу умовляє Тейшейру перейти в "Динамо"

Віктор Коваленко підписав попередній контракт з "Аталантою" і перейде в італійський клуб влітку.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, із ким Коваленко конкуруватиме в "Аталанті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі