неділя, 03 листопада 2019 20:11

Найкращий форвард світу міг опинитися у "Дніпрі". Коломойський був проти

Польський бомбардир 31-річний Роберт Левандовський забив у десятій грі поспіль і повторив рекорд бундесліги. Всього з початку сезону на рахунку Роберта 23 м'ячі в 20 зіграних матчах.
Його результативність настільки вразила босів "Баварії", що вони уклали з поляком новий контракт. Як пишуть польські газети, Роберт заробляє 92 мільйони злотих у рік – 644 мільйони гривень і займає 88 місце в списку сотні найбагатших поляків. Якщо додати до цього Анну – красуню-жінку, дворічну доньку Клару й маєток вартістю 3 мільярди гривень, то картина виглядає взагалі близькою до ідеалу.

 

А починалося все не так добре, як хотілося би. Роберту пощастило народитися у Варшаві в родині спортсменів – Кшиштоф Левандовський був дзюдоїстом, а у вільний час грав у футбол. Мати Івона – відома в Польщі волейболістка.
З дитинства Роберта відомо, що він був одержимий футболом. Навіть на першій сповіді – великому дитячому святі в католицькій Польщі – він попросив ксьондза по максимуму скоротити процедуру покаяння в гріхах, бо поспішав на черговий матч.

Роберт заробляє 644 мільйони гривень у рік

А потім усе пішло шкереберть. У 2005 році захворів на рак і помер батько. Син мужньо сприйняв звістку. Мати зателефонувала йому до Варшави й боялася істерики 17-річного хлопця. Однак її не було:
– Я почув тебе, мамо, – сказав хлопець.

Наступного року Роберт грає за дочірній клуб варшавської "Легії" і мріє про часи, коли зможе вдягнути футболку цього клубу. Однак "Легія" не мріяла про Левандовського. Після чергової травми боси клубу вирішили позбутися юнака. Мовляв, з ним матимемо лише мороку з лікуванням. Добре, що на майбутнього бомбардира зглянувся третьоліговий "Зніч" із Прушкова. За 59 матчів у його футболці Бобек віддячив 36 забитими м'ячами.
У 2008 його забирає до себе "Лех" із Познані. Левандовський не зупиняється і в Екстраклясі – 58 матчів, 32 голи.

 

За ним шикується черга із "Шахтаря", "Феєноорда", російських ЦСКА і "Зеніта". Але Роберт обирає "Боруссію" із Дортмунда.
Десь в Україні тихо плаче Володимир Безсонов. Тодішній тренер "Дніпра" раніше від інших помітив талант поляка й ледь не благав Ігоря Коломойського придбати хлопця. Але почув відмову.

Володимир Безсонов раніше від інших помітив талант Левандовського

У Дортмунді 22-річний Левандовський знайомиться з Юргеном Клоппом, стає дворазовим чемпіоном Німеччини, фіналістом Ліги чемпіонів. Має в активі покер у ворота "Реала" в матчі Ліги чемпіонів. Відробляє усі чотири роки контракту й переходить у розташування справжнього монстра – мюнхенської "Баварії". Тут встановлює нові бомбардирські досягнення – першим із легіонерів бундесліги забиває 30 м'ячів за сезон, а в матчі із "Вольфсбургом" виходить на заміну й забиває 5 м'ячів за 9 хвилин.

Само собою стає 5-разовим чемпіоном Німеччини. Вже в Німеччині міняє стару кличку "Бобек" на нову – "Леві". Одружується з колишньою каратисткою Анною Стахурською. У 2017 році в родині народжується первісток – донька Клара.

 

Роберту пропонують контракти гранди світового футболу, але він підписує нову угоду з "Баварією".
– Колись ми поїдемо в Америку, де Роберт гратиме за "Лос-Анджелес", – проговорилася якось дружина. – Але не в найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Левандовський забив у десятій грі поспіль, але "Баварію" розбили

Роберт Левандовський сім разів поспіль визнається кращим футболістом Польщі. Є рекордсменом збірної – 60 м'ячів у 110 матчах.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий форвард світу міг опинитися у "Дніпрі". Коломойський був проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі