субота, 05 жовтня 2019 18:12

Надія, що Головкін постарів: Дерев'янченко вдруге битиметься за титул

 

В неділю зранку за київським часом на легендарній арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, українець Сергій Дерев'янченко зробить другу за рік спробу стати чемпіоном світу серед боксерів-професіоналів. Уродженець тимчасово окупованої Російською Федерацією Феодосії зустрінеться з одним із найбільших імен сучасного боксу Геннадієм Головкіним з Казахстану. Переможець отримає вакантний пояс IBF у середній вазі. Цим поясом володів Сауль Альварес і він був оголошений вакантним після того, як мексиканець не зміг домовитися про бій з обов'язковим претендентом Сергієм Дерев'янченком. Gazeta.ua виділяє окремі моменти майбутнього бою. Його трансляція розпочнеться о 5:30 год. на телеканалі XSPORT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець Дерев'янченко готовий дати бій Головкіну і Канело

Кумир казахів проти їхнього колишнього улюбленця

У період з 2012 до 2014 років Дерев'янченко виступав за команду "Astana Arlans" з Казахстану у проекті Всесвітньої серії боксу (WSB). У сезоні 2012/2013 став чемпіоном WSB, причому у фіналі казахстанська команда перемогла "Українських отаманів". Свій бій Сергій виграв – у Євгена Барабанова.

- Він дуже часто виходив і виручав команду у найважливіший момент, перемагаючи, коли клуб поступався 1:2, - згадував колишній генеральний менеджер "Арланів" Болат Манкенов. -Кожним своїм жестом, вчинком, він демонстрував любов до боксу, бажання працювати і вдосконалюватися. Не дарма його так любили казахстанські вболівальники.

Цікаво, як вони зреагують, якщо Дерев'янченку вдасться апсет і він поб'є найпопулярнішого спортсмена Казахстану?

Андердог

Казахстанський боксер видається великим фаворитом. В нього лише чемпіонських боїв у півтора рази більше, ніж в українця боїв загалом – 21 проти 14-ти. Він переважає нашого боксера в габаритах, в ударній силі та міцності підборіддя. Загалом він кращий, як боксер – треба чесно це визнати. Якщо не станеться чогось надзвичайного, то Головкін має перемогти Дерев'янченка – як би нам цього не хотілося.

Шанс життя

31 жовтня Дерев'янченку виповниться 34 роки і ця друга титульна спроба, якщо буде провалена, ймовірно, стане останньою. Це розуміє український боксер і підійде до бою у своїй найкращій формі – ментальній, технічній, фізичній. Але навіть її може не вистачити щоби впоратися з таким монстром, як Головкін.

Навіть найкращої форми може не вистачити щоби впоратися з таким монстром, як Головкін

Пригадаємо, що торік у жовтні Дерев'янченко програв розділеним рішенням суддів бій за той же вакантний титул IBF американцеві Даніелю Джейкобсу. Він є спільним суперником Дерев'янченка і Головкіна. В березні 2017-го GGG переміг американця близьким суддівським рішенням – з різницею 1-3 очки.

А може постарів?

Головкіну – 37,5 років і це ризикований вік, як для боксера-середньоваговика. Він може в будь-який момент різко постаріти в спортивному плані – є надія, що цей фактор проявиться саме в бою з Дерев'янченком. І це, мабуть, головне сподівання уболівальників українця, адже тягатися з піковою версією Головкіна Сергієві, на жаль, не до снаги.

В разі перемоги Сергій Дерев'янченко стане 14-м в історії українським чемпіоном світу серед професіоналів.

Зараз ви читаєте новину «Надія, що Головкін постарів: Дерев'янченко вдруге битиметься за титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі