середа, 23 березня 2016 18:14

"На сто відсотків не можна бути впевненим у тому, що Луческу продовжить контракт" - Палкін

"На сто відсотків не можна бути впевненим у тому, що Луческу продовжить контракт" - Палкін
Сергій Палкін. Фото: football.ua

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін дав розгорнуте інтерв'ю виданню football.ua. У ньому він, зокрема, розповів про:

Про ставку на українців

У попередні роки клуб зробив серйозні інвестиції в певних гравців, які сьогодні все частіше й частіше стали з'являтися на полі, доводячи всім свою готовність замінити лідерів, які залишили команду. Також за останні 10 років клуб зробив великі інвестиції в нашу Академію. І хлопці довели, що вони гідні того, щоб грати в першій команді. Приклад цього: потрапляння U-19 у фінал юнацької Ліги чемпіонів. Тому на даний момент ми не бачимо причин для повномасштабних інвестицій. Петряк? Якщо з'являється талант, що потребує нашої уваги, то ми реагуємо швидко. Немає такого, що ми принципово не купуємо гравців. Ми витратимося, якщо ситуація, що склалася, вимагатиме цього кроку.

Про контракт Алана Патріка

Контракт закінчувався, тому продовжили. Чекаємо, що він заграє на належному рівні. Ми ж повинні повернути наші інвестиції. Тому розраховуємо, що він у ідеалі повернеться в "Шахтар" і буде приносити користь тут. Кожен раз, коли оренда його добігає кінця, виникають два бразильських клуби, які хочуть його взяти. Ми продовжили його перебування у "Фламенго" на рік лише з однієї причини: до нас в Україну прилітав президент цього клубу і просив, щоб ми пролонгували оренду. В нас був Тейшейра на цій позиції. І в підсумку вийшло б, що Патрік сидить на лавці і дивиться як грає Тейшейра. Тому ми йому надали можливість грати, і це було правильним рішенням.

У нас йде постійна тенденція до того, що одні гравці йдуть, а інші їх відразу замінюють, не опускаючи рівень гри. Пішли Фернандіньо, Вілліан, Коста, Адріано, Мхітарян тепер Тейшейра, а їхні місця займають нові. Тепер прийшов час Нема, Дентіньо й Бернарда. В них є чудові шанси, щоб стати лідерами в майбутньому.

Про нового президента УПЛ

У президента Прем'єр-ліги величезний карт-бланш. Сьогодні йому все довіряють, вірять в нього і сподіваються, що він підніме рівень Прем'єр-ліги. Залежить від того, наскільки швидко він буде прислухатися до клубів, вчитися. Тим більше, що для нього це нова справа. Ми, зі свого боку, готові допомогти, підтримати, підказати. Далі - все залежить від Генінсона. Все, що було потрібно від клубів, - ми зробили. Якщо він правильно розставить пріоритети, то в нього все вийде. Йому потрібно бути уважним і прислухатися до клубів, до того, що вони говорять.

Про майбутнє Луческу

Механізм дуже простий: президент набирає мене і каже: "Продовж контракт із Містером". І я дотримуюся даних вказівок. Чи був дзвінок? Якби він був, то ви б мені зараз не ставили це питання. На сто відсотків не можна бути впевненим у тому, що Луческу продовжить контракт.

За будь-якої ситуації "Шахтар" без тренера ніколи не залишиться. Містеру головне, щоб він працював із гідними гравцями, що ми йому і забезпечуємо сповна. Неважливо, куплений гравець або прийшов з академії, - важливий тільки його рівень. З його боку, я не чув негативу з приводу того, що йому хтось не подобається, і терміново потрібні нові гравці.

Про відвідуваність "Арени Львів"

Якщо подивитися на наші міжнародні ігри, то на них стадіон практично завжди повний. А, якщо на відвідуваність Чемпіонату України, то вона більша, ніж на іграх "Карпат". Все що потрібно від нашого клубу з точки зору роботи з уболівальниками, ми робимо: працює проект "Давай грай" у Львові, наші футболісти регулярно відвідують школи та інші заклади, працюємо з переселенцями, і також проводимо ряд інших проектів і рекламних компаній. А далі все залежить від рівня чемпіонату, і це вже компетенція Прем'єр-ліги і ФФУ. Наша бачення полягає в тому, щоб грати в максимально великій кількості міст, щоб вболівальники всієї країни мали можливість нас побачити. Робити ставку на якесь конкретне місто? Ми не можемо, адже наше місто - Донецьк. І ми продовжуємо ставити на нього, навіть не граючи там. Сьогодні, частина наших уболівальників розкидана по всій країні, тому ми будемо грати в максимально найбільшій кількості міст.

Зараз ви читаєте новину «"На сто відсотків не можна бути впевненим у тому, що Луческу продовжить контракт" - Палкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі