середа, 15 жовтня 2008 12:29

На "Донбас Арені" стелять газон та випробовують лазери

Будівництво "Донбас Арени" виходить на фінішну пряму - почався розгляд варіантів концертного світлового обладнання, яке буде встановлене на новому стадіоні. В понеділок ввечері тут був випробуваний один з сценаріїв майбутнього лазерного шоу.

Першими глядачами стали генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкин і дирекція стадіону. На їхній суд свою програму представила одна з компаній, яка займається світловим устаткуванням і має досвід роботи на "Євробаченні".

На "Донбас Арені" приступили до "збірки" футбольного газону. Насамперед провели підготовчі роботи: основу розчистили, обробили і покрили спеціальною плівкою.

Як тільки на стадіон прибудуть матеріали для дренажу (а трапиться це вже в найближчий день!), це плівкове покриття покроково зніматимуть і на поверхні, яка відкрилася, почнуть прокладати траншеї для труб.

До речі, під футбольним полем прокладуть не тільки дренаж, але і системи зрошування і обігріву трави. Так, взимку у корінні підтримуватиметься постійна температура в +15 - +18 О, а на поверхні - від +1 до +5 О.

А щоб флора отримувала необхідну для фотосинтезу кількість світла, в холодну пору року полем їздитиме спеціальна установка з біолампами, що дає сонячний ефект.

Крім цього, під футбольним газоном передбачена система аерації, тобто підведення свіжого повітря до кореневої системи - природне покриття повинне повноцінно "дихати" круглий рік.

В цілому "пиріг" ігрової арени, що складається з підземних конструкцій, виросте до 1 метра в глибину!

donbass-arena

Зараз ви читаєте новину «На "Донбас Арені" стелять газон та випробовують лазери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі