середа, 30 грудня 2020 21:01

"На початку своєї кар'єри Циганков коштував 30 мільйонів. Зараз не менше 15"

"На початку своєї кар'єри Циганков коштував 30 мільйонів. Зараз не менше 15"
Віктор Циганков є найдорожчим гравцем "Динамо". Фото ФК "Динамо"

23-річного київського динамівця Віктора Циганкова визнали найкращим гравцем Української Прем'єр-ліги за підсумками 2020 року. Цей вибір коментує футбольний експерт Олег Федорчук.

– За великим рахунком я вчинив би так, як "Франс Футбол" із володарем "Золотого м'яча" – не визначав би переможця взагалі. Бо, виходить, одні хворіли, інші уникнули хвороби, грали без глядачів, мінялися полями.

Однак із приходом Луческу молоді динамівці проявили себе. Краще заграв Миколенко, розкрився Шапаренко, сильно на фініші зіграв Циганков. Як казав Штірліц, остання фраза запам'ятовується. Віктор гарно зіграв на фініші й отримав визнання. Хоча були часи, коли він виглядав привабливіше. На початку своєї кар'єри Циганков коштував до 30 мільйонів, а зараз – не більше 15. Закордонні клуби не шикуються в чергу його купувати, бо знають його схильність до травм. Тобто, золотий час для переходу втрачено. Зараз доведеться зачекати до кращих часів. Бо можна повторити невдалий досвід Ярмоленка і Коноплянки, які пішли в закордонні клуби, але не знайшли там ні свого тренера, ні свою команду. Віктору треба приглядітися, він не гарячий хлопець, а розсудливий, спокійний. Тут поспішати не треба.

Погано, що Віктор отримує дуже мало чусу в збірній. Марлос, який грає на його позиції, мав би бути на дві голови вищим, але цього не спостерігається

Циганков швидкий, легкий, може зіграти в пів дотику. Ідеально йому би підійшла би Італія, але можна спробувати Німеччину. Бельгія – не варіант. Туди йдуть ті, хто не зміг себе проявити в наших суперклубах. Англія йому не підходить через велику кількість силової боротьби.

Погано, що Віктор отримує дуже мало часу в збірній. Марлос, який грає на позиції динамівця, мав би бути на дві голови вищим, але цього не спостерігається. Циганков може зіграти сильно із сильними командами, а Марлос демонструє талант лише в матчах із аутсайдерами.

Якби свого часу в збірну запросили Каладзе, Хацкевича чи Белькевича – я би зрозумів. А тут виглядає несправедливим ігнором українського гравця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ребров розповів про сильні якості Циганкова

У нинішньому чемпіонаті Віктор Циганков зіграв 12 матчів, у яких забив 8 голів.

Зараз ви читаєте новину «"На початку своєї кар'єри Циганков коштував 30 мільйонів. Зараз не менше 15"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі