пʼятниця, 06 грудня 2013 21:25

"На місці Росії не поспішав би радіти, нехай згадають Євро-2012" - Нагорняк

"На місці Росії не поспішав би радіти, нехай згадають Євро-2012" - Нагорняк
Сергій Нагорняк. Фото: dynamo.kiev.ua

Екс-футболіст збірної України і футбольний експерт Сергій Нагорняк прокоментував Gazeta.ua результати жеребкування фінальної частини ЧС-2014 і перспективи команд у групах.

Група А: Бразилія, Хорватія, Мексика, Камерун

Тут зрозуміло, що Бразилія - однозначний фаворит. На боці команди як клас, так і рідні стіни. У решти команд квартету однакові шанси на вихід з групи. Всі вони будуть діяти на максимумі можливостей і вирішальну роль тут зіграє спортивне везіння. Сплутати карти може лише відверта недооцінка бразильцями суперників. Особливо Хорватії, з якою їм грати матч-відкриття . Хорвати будуть абсолютно розкутими, адже за програш їм ніхто нічого не скаже. Господарям ж у випадку сенсації мало не здасться.

Група В: Іспанія, Нідерланди, Чилі, Австралія

Іспанія і Голландія просто розіграють між собою перше та друге місце. Матчі цих колективів - найцікавіше, що може бути в цій групі. При всій повазі до Австралії з Чилі, вони навряд чи складуть конкуренцію двом першим командам.

Група С: Колумбія, Греція, Кот- д'Івуар, Японія

Група в цілому рівна і тут складно віддати комусь перевагу. З невеликою натяжкою фаворитом можна назвати Японію. Команда показує пристойний футбол, постійно намагаючись стрибнути вище голови. Греки зазвичай по зернятку клюють: самі не грають, іншим не дають. І при цьому завжди набирають свої очки. Особливо видовищних матчів тут навряд чи ми побачимо. Але сюрпризи можливі як від Кот- д'Івуару, так і від Колумбії, де є такий нападник, як Фалькао. Думаю, що боротьба за вихід з цієї групи буде до останнього.

Група D: Уругвай, Коста -Ріка, Англія, Італія

Група "смерті" з явним, судячи з усього, постачальником очок в особі Коста-Ріки. Англія з Італією завжди фаворити, Уругвай грає поруч з домом і матиме відчутну підтримку. Саме ці три команди і розіграють путівки до плей-офф. Тут на нас чекають драматичні футбольні спектаклі.

Група Е: Швейцарія, Еквадор, Франція, Гондурас

Явні претенденти на вихід з групи - Франція і Швейцарія. Еквадор та Гондурас - темні конячки, від яких можна чекати сюрпризів. Фаворитам головне - уникнути недооцінки, щоб потім ніхто не говорив, що "не ту країну назвали Гондурасом".

Група F: Аргентина, Боснія і Герцеговина, Іран, Нігерія

Аргентина зобов'язана виходити з цієї групи з першого місця. Другу путівку розіграють Боснія і Герцеговина з Нігерією. І там, і там є футболісти, здатні зробити групу ненудною. Але сама по собі вона дуже середня.

Група G: Німеччина, Португалія, Гана, США

Явні фаворити тут - Німеччина з Португалією. Щоправда, в другому випадку дуже багато чого, якщо не все, залежатиме від форми Кріштіану Роналду. По-своєму цікавим має бути протистояння Німеччини з командою США, яку тренує німець Юрген Клінсман. Але створити сенсацію американцям буде вкрай складно.

Група Н: Бельгія, Алжир, Росія, Південна Корея

Група без явного фаворита. Росіяни сміялися, але я не поспішав би на їх місці радіти. Команда грає дуже нестабільно, останній чемпіонат Європи - тому свідчення: виграли в чехів і здулися. Проти Бельгії і Південної Кореї всім незручно грати . Думаю , що ці три команди і боротимуться за вихід у плей -офф.

Зараз ви читаєте новину «"На місці Росії не поспішав би радіти, нехай згадають Євро-2012" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі