четвер, 28 липня 2011 15:18

На львівському євростадіоні встановили перше крісло
7

Фото: Фото: Ігор ХОМИЧ

Три місяці і один день залишилося до відкриття львівського стадіону до "Євро-2012". Урочисту церемонію за участі президента України планують провести 28 жовтня. А на 15 листопада запланований товариський матч збірних України та Австрії.

Сьогодні на стадіоні встановили перше сидіння. Пластикове крісло синього кольору прикріпили мер Львова Андрій Садовий і віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

- На трибунах будуть сидіння синього, жовтого і білого кольорів, - розказав Колесніков. - Обрали кольори державного прапора, бо стадіон є власністю держави. Стадіон буде керуватися державним концерном. Ми консолідуємо прибутки трьох підприємств — київського льодового палацу, НСК "Олімпійський" і львівського стадіону. Клуби, які проводитимуть тут матчі, будуть отримувати бонуси від концерну, а не навпаки.

Під час "Євро-2012" стадіон носитиме назву "Арена Львів".

- Ми радилися з УЄФА, хотіли цього року провести конкурс на назву, - каже Колесніков. - Вирішили, що це тільки дезорганізує і переможців, і решту учасників. Тому до чемпіонату не маємо права присвоювати стадіону ім'я комерційного характеру. 2 липня 2012 буде оголошений публічний конкурс. Зазвичай у таких конкурсах перемагають електротехнічні або пивоварні концерни.

Стадіон місткістю 34 915 глядачів почали будувати у листопада 2008 року. Зараз його готовністю оцінюють у 73%. Після здачі на стадіоні планують працевлаштувати близько 300 чоловік. Якщо Львів буде приймати зимову Олімпіаду 2022 року, тут проходитиме відкриття і закриття турніру.

Зараз ви читаєте новину «На львівському євростадіоні встановили перше крісло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі