вівторок, 25 серпня 2009 17:01

На допінгу попалися двоє росіян - олімпійських чемпіонів з лижних гонок

На допінгу попалися двоє росіян - олімпійських чемпіонів з лижних гонок

Російські олімпійські чемпіони з лижних гонкок Юлія Чепалова та Євген Дементьєв викриті у вживанні допінгу.

Чепалова, Дементьєв, а також 23-річна Ніна Рисіна звинувачуються у вживанні рекомбінантного еритропоетину (repo). Позитивний результат дали проби, узяті в січні 2009 року.

Чепалова, якій 23 грудня виповниться 33 роки, є триразовою олімпійською чемпіонкою. У 1998 році в Нагано вона виграла золото в гонці на 30 кілометрів, в 2002 році в Солт-Лейк-Сіті - в спринті, а в 2006 році в Турині - у складі жіночої естафетної команди.

Крім того, Чепалова є дворазовою чемпіонкою світу і переможницею Кубка світу в загальному заліку. У 2007 році вона перейшла в біатлон, але великих успіхів в цьому виді спорту не досягла. У квітні 2009 року батько та тренер спортсменки Анатолій Чепалов заявив, що його дочка вирішила завершити кар"єру після Олімпіади 2010 року у Ванкувері.

26-річний Євген Дементьєв є чемпіоном Олімпіади 2006 року в гонці на 30 кілометрів (дуатлоні). Крім того, на Іграх в Турині він виграв срібло в гонці на 50 кілометрів із загального старту. Дементьєв також є призером чемпіонатів світу 2005 і 2007 років.

23-річна Ніна Рисіна у складі збірної Росії брала участь в етапах Кубка світу.

У сезоні-2008/09 на вживанні рекомбінантного еритропоетину попалася лижниця Наталія Матвєєва, а також біатлоністи Катерина Юр"єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко.

Весь спорт, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На допінгу попалися двоє росіян - олімпійських чемпіонів з лижних гонок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі