вівторок, 03 листопада 2015 14:34

"Моурінью - великий тренер, але пиха відірвала його від землі"

"Моурінью - великий тренер, але пиха відірвала його від землі"
Фото: sport-xl.net

Жозе Моурінью перестав цінувати те, що раніше було основною складовою його успішної роботи в різних командах - мікроклімат у колективі. Саме тому відомого тренера навряд чи вже щось врятує від звільнення.

У цьому впевнений оглядач російського видання СЭ Ігор Рабінер.

"Цікаво, через скільки днів після неминучого вже, здається, звільнення Моурінью скаже, що в усіх проблемах "Челсі" нинішнього сезону винуватий Абрамович. Який всупереч його, Жозе, волі продав у "Арсенал" Чеха - і тут зламався Куртуа, а в Беговича, нехай він кіпер і непоганий, і особливо не лажає, немає того авторитету, щоб оборона відчувала себе спокійно. Мені здається, один з глибинних коренів проблем Жозе, і далеко не тільки сьогоднішніх, ось у чому. На перших етапах тренерської кар'єри - в "Порту", "Челсі" першого скликання, "Інтері" - він завжди давав зрозуміти (і його футболісти теж), що команда за нього горою, а сам він навмисне налаштовує всіх проти себе особисто, щоб зняти тиск з гравців, і ті це цінують. Мені про це багато говорили, не так давно - Денніс Уайз", - відзначає Рабінер.

При цьому підкреслює, в який момент "система дала збій".

"Але, починаючи з "Реала", Моурінью настільки відірвався від грішної землі і став зірковим, що вирішив, ніби цінність стосунків із гравцями, що до цього була для нього фундаментальною, тепер не має значення, і він - мегавеликий навіть без неї. Він перестав підживлюватися тим, що було невід'ємною частиною його філософії. Після чого до нього охололи багато гравців, різко збільшилася кількість конфліктів з ними. Касільяс, Рамос і т.д."

Разом із тим, кваліфікацію Моурінью журналіст під сумнів не ставить.

"Він все одно великий тренер, які тут можуть бути питання. Чемпіонати Англії, як у минулому сезоні, просто так не виграються. Але ж і Лігу чемпіонів він останній раз брав уже п'ять з половиною років тому, і таких провалів, як зараз, у кар'єрі в нього раніше не траплялося. І одна з головних причин, як мені здається, саме й полягає в тому, що гординя відірвала його від землі і від того, що багато в чому зробило його як тренера. А Чехи - Беговичи - це не більше ніж збіг обставин...", - упевнений Рабінер.

Нагадаємо, найближчу гру "Челсі" проведе на "Стемфорт Брідж" 4 листопада проти київського "Динамо" в рамках групового етапу Ліги Чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Моурінью - великий тренер, але пиха відірвала його від землі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі