понеділок, 20 квітня 2020 20:11

Моуріньйо добив кар'єру воротаря "Динамо"

Українським вболівальникам Станіслав Богуш відомий тим, що у сезоні 2008-2009 був основним воротарем "Динамо". Тодішній тренер киян Юрія Сьомін вирішив посилити воротарську позицію через помилки Олександра Шовковського. Вибір пав на голкіпера "Металурга" Запоріжжя Богуша.

Голкіпер став чемпіоном України, відстояв у 6 матчах Ліги чемпіонів та вийшов разом із командою до півфіналу Ліги Європи. Той сезон досі залишається найуспішнішим для "Динамо" за останні 15 років.

Зміна Юрія Сьоміна на Валерія Газзаєва наступного сезону явно не пішла на користь Богушу. Воротар грав тільки тоді, коли поза грою був Шовковський, який почав переживати свою чергову молодість. Остаточно Богуш втратив довіру тренера "Динамо" після матчу Ліги чемпіонів проти "Інтера" в Києві, коли спочатку Богуш не справив із не самим складним ударом Дієго Міліто, а потім невдало відбив удар, що дозволило Веслі Снайдеру забити переможний гол. Команда Жозе Моуріньйо за 4 хвилини до завершення гри змогла здобути перемогу. Ключовим тут виявилися якраз помилки Богуша.

Помилки Богуша призвели до поразки від "Інтера"


Провал Богуша не став чимось несподіваними. Станіслав перебрався в "Динамо" тільки у 25 років. Дуже багато необхідних навичок він і не здобув, бо грав у маленькому периферійному клубі. Починати міжнародну кар'єру для воротаря у 25 років неймовірно важко. Весь недоотриманий досвід та знання відразу вилізуть помилками.
Виявилося, що Богуш не може конкурувати із Шовковським, коли той почав переживати свою чергову молодість. Воротарю потрібна тренерська довіра, якої не було від Газзаєва.

Автор: ФК "Динамо"
  Станіславу Богушу вдалося витіснити Олександра Шовковського із воріт "Динамо
Станіславу Богушу вдалося витіснити Олександра Шовковського із воріт "Динамо

В такій ситуації воротареві варто було щось самому змінювати, а не просто чекати свого шансу. Але все зіпсували травми, які буквально на декілька сезоні вибили воротаря із футболу. Проблеми із колінами турбували Станіслава ще під час виступу в Запоріжжі.

Якщо у "Металурзі" Богуш не був основним воротарем та стабільно не грав навіть раз у тиждень, то у "Динамо" йому потрібно було стати стабільним першим номером та грати двічі на тиждень враховуючи матчі єврокубків. Коліна Станіслава до цього просто не були готові.

Богуш запізно перебрвся до "Динамо", що не дозволило йому закріпитися у команді

Наступним клубом Богуша став київський "Арсенал", який впевнено йшов на дно. Воротар прагнув хоче якось реанімувати власну кар'єру та отримати таку потрібну ігрову практику. В складі нової команди Богуш провів тільки один, який став для "Арсенала" останнім в історії.

Новим клубом голкіпера стала "Ворскла". Полтавська команда прагнула в особі Богуша повисли клас команди. Отримати кваліфікованого футболіста за хорошу зарплату. який допоможе покращити результати. Очікування від Богуша були великі через досвід здобутий у "Динамо", але не завжди він зміг їх виправдати. У 2016 році "Ворскла" вирішила не продовжували контракт із воротарем.

Автор: ФК "Ворскла"
  Останнім професійним клубом Станіславав Богуша була "Ворскла"
Останнім професійним клубом Станіславав Богуша була "Ворскла"

Богуш прогнув знайти собі нову команду — їздив по переглядах та вів переговори з українським, польськими клубами, але на професійному рівні йому вже пограти не вдалося. Грав за аматорські команди Київщини та прагнув хоч якось підтримати форму у чемпіонаті Полтавської області . Після чого остаточно зав'язав із футболом та переїхав на проживання у США.

Головною проблемою Станіслава Богуша стало те, що він перестрибнув відразу на декілька сходинок, перейшовши із "Металурга" в "Динамо" вже сформованим воротарем. Змінювати щось вже було дуже важко. Нові фізичні вимоги виявилися теж ненедосяжними. Грати він міг тільки при незаперечній довірі тренера. Травми та репутація основного гравця "Динамо" не дозволила реанімувати кар'єру далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовковський розповів, чому всю кар'єру провів в "Динамо"

Станіслав Богуш виступав за "Металург" Запоріжжя, "Динамо", "Арсенал", "Ворсклу". Загалом за кар'єру провів 154 матчі на професійному рівні. Провів дві гри за збірну України. У 2017 році завершив професійну кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо добив кар'єру воротаря "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі