понеділок, 04 травня 2020 21:00

Михайличенко загальмує кар'єру Леднєва

Михайличенко загальмує кар'єру Леднєва
Богдан Лєднев на два роки був орендований "Зорею". Фото: ФК "Зоря"

Півзахисник "Зорі"Богдан Лєднев став одним із головним відкриттів сезону 2019/20.

Контракт Лєднева належить київському "Динамо". За "Зорю" він виступав на правах оренди протягом двох сезонів. Після закінчення сезону півзахисник повернеться до "Динамо".

В Києві на Лєднева можуть чекати великі проблеми. Весь позитивний багаж, який він здобув за два роки в "Зорі", ризикує бути втрачений.

Олексій Михайличенко - консервативний тренер. Для нього результат на першому місці. Фахівець не любить возитися із молодими гравцями. З молодих у першій команді за час його роботи почав грати тільки Денис Попов. І тільки тому, що важкої травми зазнав Микита Бурда . Якщо є можливість поставити досвідченого гравця, то Михайличенко завжди віддасть йому перевагу перед молодим.

З молодих у першій команді за час роботи Михайличенка почав грати тільки Денис Попов. І тільки тому, що важкої травми зазнав Микита Бурда

Тренер не уміє шукати підхід до молоді. Георгій Цітаїшвілі залишається на другорядних ролях і в найкращому разі отримує на полі лічені хвилини. Прогресу в грі Віктора Циганкова, Володимира Шепелєва та Віталія Миколенка не помітно. Микола Шапаренко почав відверто губитися. Лєднев без довіри тренера не зможе прогресувати далі.

Крім того, на Богдана в Києві чекає конкуренція, якої не було в "Зорі". В "Динамо" на позицію атакувального півзахисника претендують Микола Шапаренко, Мікаель Дуелунд та Віталій Буяльський. Лєдневу потрібно буде вигризати своє місце під сонцем. Поки він жодного разу не вигравав в умовах конкуренції.

Богдана не можна назвати майстром хорошого пасу. У поточному сезоні у нього тільки один асист

Не менш важлива побудова гри "Динамо" Олексія Михайличенка. Вона передбачає флангові атаки, де гравці мають створювати загрозу та забезпечувати форварда роботою. Команда Михайличенка просуває м'яч до воріт суперника через фланг. Від центрального півзахисника вимагається багато бігової роботи, вміння віддати гострий пас. Лєднев прекрасно рухається з м'ячем до воріт суперника, але це він робить у центральній зоні. Богдана не можна назвати майстром хорошого пасу. У поточному сезоні у нього тільки один асист. Антропометрія(173 см) не дозволяє багато працювати на оборону. Єдина його чеснота, яка дійсно підходить "Динамо" - добре поставлений удар здалеку.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркевич не матиме проблем з працевлаштуванням

Богдан Лєднев - уродженець міста Сквира, Київщина. Вихованець школи "Дніпра". Був на перегляді в іспанській "Малазі". З 2016-го – гравець "Динамо". Влітку 2018-го орендований "Зорею". Гравець молодіжної збірної України

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко загальмує кар'єру Леднєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі