середа, 22 квітня 2020 21:00

Міг cтати інвалідом у 18, до шлюбу був незайманим: один з найкращих партнерів Шевченка святкує день народження

Сьогодні день народження відзначає Кака - легендарний футболіст збірної Бразилії "Мілана і "Реала". За збірну спортсмен виходив на поле 92 рази і відправив 29 м'ячів в ворота суперників.

У 2002 році нарівні з партнерами по команді Кака став чемпіоном світу. У 2005-му і 2009-му збірна Бразилії завойовувала Кубок Конфедерацій, а в 2007-му гравець став володарем н "Золотого м'яча". У 2017 – пішов з великого футболу.

Справжнє ім'я Кака - Рікарду Ізексон дус Сантус Лейте. Хлопчик народився 22 квітня 1982 року в родині вчительки та інженера-будівельника. Батьки могли забезпечити сім'ю достатнім фінансовим доходом, тому Рікарду і його брат могли вчитися і займатися спортом. До речі, саме молодший Родріго дав спортсмену прізвисько, під яким тепер його знає весь світ. Малюкові було складно вимовляти повне ім'я Рікарду, і він скорочував складне слово до простого Кака.

Коли юному футболісту було 7 років, сім'я переїхала в Сан-Паулу, де він продовжив заняття футболом. Хлопчик записався в молодіжний клуб "Альфавіллі". Скаути клубу "Сан-Паулу" помітили гравця саме тут.

Брату було складно вимовляти повне ім'я Рікарду, і він скорочував складне слово до простого Кака

Хлопчикові непросто було управлятися з м'ячем в юні роки. Його організм відставав у розвитку: кістки росли і міцніли повільніше, ніж у однолітків. Тому професійне просування давалося з великими труднощами. Дієта і наполегливі тренування допомогли прийти в форму. Зараз зростання Кака становить 186 см, а вага - 83 кг.

У 2000 році над кар'єрою хлопчика, та й над його життям, нависла загроза. Купаючись в аквапарку, Кака сильно вдарився об одну з конструкцій головою і пошкодив хребет. Ризик паралічу був великий, але Рікарду пощастило. Свій порятунок він завжди вважав божественним провидінням і в знак подяки Всевишньому після кожного забитого гола піднімав руки до неба, підносячи йому хвалу. Щасливий випадок, що стався з ним, змусив юнака переглянути ставлення до релігії.

Коли спортсмену було 12 років, він грав в команді під назвою "Обжектив" і разом з партнерами виграв кубок Reebok. Це стало ще однією перевагою при відборі в команду "Сан-Паулу", де про Рікарду вже чули.

Дебютувавши в клубі в 2001 році, 18-річний бразилець успішно виступив в матчі проти "Ботафого" і через 3 дня забив м'яч у ворота "Сантоса". Гол, проведений ним у фіналі турніру Ріо - Сан-Паулу, зробив молоду людину знаменитим. За 27 матчів Кака забив 12 голів, що стало яскравим стартом для спортивної біографії. Аналітики моментально внесли його до переліку висхідних зірок футболу.

У наступному сезоні спортсмен знову допоміг команді вийти у фінал, але нагороду клуб не отримав. Виступаючи за "Сан-Паулу", Кака вийшов на поле в 131 грі і забив 48 м'ячів.

У 2002 Рікарду став чемпіоном світу в складі бразильської збірної, що принесло додаткові бали рейтингу молодого футболіста. Його досягнення не залишалися непоміченими. До нього стали придивлятися в клубі "Мілан", найуспішнішій на той час італійській команді. У 2003 році легіонера перекупили за € 8,5 млн.

Відмінно зарекомендував себе в новій команді, в дебютному сезоні відправив у ворота суперників 10 м'ячів і допоміг "Мілану" вийти в чвертьфінал турніру. Бразилець користувався симпатією італійців. У 2005-му він став номінантом на "Золотий м'яч" і здійснив свій перший хет-трик. Того року нагорода не дісталася Кака, зате вона стала заслуженим призом спортсмену в 2007-му. Тоді ж гравця визнали найкращим футболістом світу за версією FIFA.

  У 20 років Кака став чемпіоном світу
У 20 років Кака став чемпіоном світу

Італійський клуб став для Рікарду другою домівкою, тому, коли в 2009-му його запросили перейти в британський "Манчестер Сіті", Кака відмовився. Оборудка коштувала £ 100 млн. Трансфер не стався, але буквально через кілька місяців спокуслива пропозиція надійшло вже від іспанського "Реала". Тут легіонера хотіли викупити за € 68,5 млн. Переговори тривали довго. Вирішальну роль зіграла фінансова потреба італійського клубу. Кака поступилися "Реалу" на 6 років. Свій перший гол у новій команді він зробив через 2 тижні після переходу.

Італійський клуб став для Рікарду другою домівкою, тому, коли в 2009-му його запросили перейти в британський "Манчестер Сіті", Кака відмовився

У 2010 році спортсмен отримав серйозну травму, яка змусила його взяти тайм-аут в кар'єрі на цілих 8 місяців.

На поле він вийшов уже в 2011-му, а через рік "Мілан" спробував повернути футболіста. Домовитися з іспанцями не вдалося, і Кака залишився в "Реалі". Невелика травма знову вивела його з ладу, але він швидко реабілітувався і повернувся в стрій. Однак основним гравцем великої команди стати не зміг.

У 2013-му Рікарду виявився в рідному "Мілані", підписавши контракт на 2 роки. Перший матч приніс травму, але через місяць гравець вийшов на поле в змаганні з "Лаціо" і відправив м'яч у ворота суперника. В матчі з "Аталантою" він забив свій сотий гол, в честь чого весь день носив майку з таким номером. Кака став 10-м футболістом, який забив за "Мілан" 100 м'ячів. У 2014 році контракт з клубом розірвали, а Рікарду став легіонером "Орландо Сіті". У команді він виступав два сезони і покинув клуб в 2017-ому.

Андрій Шевченко назвав Кака одним з найкращих партнерів у кар'єрі.

Рікарду виявився чоловіком з постійними пристрастями. Познайомившись з Кароліною Селіку, він 4 роки перебував з дівчиною в романтичних стосунках. На момент першої зустрічі Рікарду було 19 років, а його обраниці 14. Перевіривши свої почуття, закохані вирішили одружитися. Обоє були незаймані до шлюбу. Майже 10 років чоловік з дружиною прожили разом і народили двох дітей: сина і доньку.

  Кака розлучився з дружиною після 10 років спільного життя
Кака розлучився з дружиною після 10 років спільного життя

Парі не вдалося зберегти теплі сімейні стосунки. Трохи не дотягнувши до ювілею, Кака і Кароліна розлучилися. Ходили чутки, що футболіст знайшов розраду в компанії моделі Жакелін Олівейри, але плітки не знаходили підтвердження.

У 2017-му офіційно стало відомо, що Рікарду зустрічаться з моделлю Кароліною Діас. Його особисте життя склалося щасливо. У 2019 дівчина отримала від спортсмена пропозицію руки і серця.

Рікарду веде аккаунт в "Інстаграмі", в якому висвітлює всі події, що відбуваються в його особистому та професійному житті. Футболіст публікує фото і відео з відпочинку, світських заходів та ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко зізнався, що матч проти Росії допоміг йому перейти в "Мілан"

Завершивши кар'єру в 2017 році, Кака багато уваги приділяє пізнанню себе і світу. Він часто подорожує, займається плаванням і катанням на лижах. Веде світське життя, а також не відмовляється від участі в футбольних заходах на кшталт товариських матчів і благодійних акцій.

Зараз ви читаєте новину «Міг cтати інвалідом у 18, до шлюбу був незайманим: один з найкращих партнерів Шевченка святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі