понеділок, 17 грудня 2018 10:50

"Ми втратили синдром переможця": новий тренер розповів, як підніматиме дух збірної з боротьби

"Ми втратили синдром переможця": новий тренер розповів, як підніматиме  дух збірної з боротьби
Збірна команди України з вільної боротьби отримала нового головного тренера Григорія Данько

Збірна штатної команди України з вільної боротьби отримала нового наставника. Вже з 1 січня посаду головного тренера обійме заслужений тренер України Григорій Данько. За його словами, нині збірна перебуває в плачевному стані, адже більше не посідає призових місць в Європі, хоча ще нещодавно, на Олімпіаді в Пекіні, отримували медалі. Про це Данько розповів в інтерв'ю ІА "ЗІК".

"Ті методики тренування і виховання спортсменів високого рівня, які були – віджили себе. Адже змінилися правила змагань, багато змін і в суддівстві. Відповідно треба змінювати і методику підготовки. Не можна, звісно, старого забувати, але впроваджувати нове – необхідно", - переконаний тренер.

Він планує вже найближчим часом впроваджувати зміни в техніці підготовки спортсменів.

"Сьогодні у команди немає психолога. Ми втратили синдром переможця. Це треба відновити насамперед. Треба, аби хлопці повірили, що вони можуть перемагати. Окрім цього, я повернув би ті методи тренувань, які колись були в збірній Радянського Союзу. Також за кожну вагову категорію повинен відповідати тренер. Чому? Тому що не можна тренувати 125 кілограмів і 57 кілограмів за однією програмою", - впевнений Данько.

Крім того, на погляд нового тренера збірної з вільної боротьби, необхідно запроваджувати навчальну частину тренування, залучати видатних спортсменів, які можуть ділитися досвідом, технікою тощо.

За його словами, наразі вже є готовий перелік змагань на наступний рік, проте в ньому можуть бути зміни.

"Молодих спортсменів, які нещодавно прийшли в збірну, не можна везти в Іран, Туреччину. Там серйозна конкуренція. Спершу треба їхати з ними в Європу, де вони мають дійсно непогані шанси. Чому? Бо вони там можуть проявити себе, відчути смак перемоги. І, відповідно, жагу до подальшого росту в спорті", - підкреслив Данько.

"Необхідно підіймати бойовий дух. Я думаю, що будуть результати вже наступного року. Розраховую ці настрої змінити, бо збірна занепала духом", - каже він.

Він висловив вдячність Міністерству молоді та спорту за підтримку професійних борців.

"У Міністерства достатньо коштів. Завдяки міністру, його можливостям, ми маємо достатнє фінансування. Цьогоріч, наприклад, команда побувала на багатьох навчально-тренувальних зборах. Були і в Туреччині, і в Грузії, в Білорусі, Буковелі. На жаль, це не дало очікуваних результатів. До мене звернулися тренери з регіонів. Просять виправити цю ситуацію. Ну, будемо старатися, бо болить, що програємо", - відзначив Данько.

Він також додав, що аби збірна брала участь в Олімпіаді, необхідно завоювати відповідні ліцензії.

"Сьогодні є шість вагових категорій, які беруть участь в Олімпійських іграх. Спочатку такі ліцензії розігруватимуть на чемпіонаті світу. Це буде у серпні наступного року, в Астані. Спортсмени, які займуть місце з першого по шосте – отримають ліцензію. По дві ліцензії розігруватимуть на світовому та європейському турнірах, а також на Азіатських, Американських та Африканських іграх. Всього ми плануємо здобути щонайменше три ліцензії", - підкреслив Данько.

Нагадаємо, протягом останніх років незмінним головним тренером збірної з вільної боротьби був Руслан Савлохов. У грудні 2018 року він зняв свою кандидатуру зі списку претендентів, а Асоціація спортивної боротьби рекомендувала Міністерству молоді та спорту призначити на цей пост заслуженого тренера України Григорія Данька. Також Асоціація рекомендувала, а Міністерство молоді та спорту підтримало кандидатури Володимира Євонова на посаду головного тренера жіночої збірної з вільної боротьби, а Сергія Андреєва – збірної з греко-римської боротьби.

Зараз ви читаєте новину «"Ми втратили синдром переможця": новий тренер розповів, як підніматиме дух збірної з боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі