четвер, 28 листопада 2019 15:43

"Ми любимо все приховувати до останнього моменту" – Уткін про збитий Боїнг

"Ми любимо все приховувати до останнього моменту" – Уткін про збитий Боїнг
Василь Уткін довгий час був ведучим "Футбольного клубу" на російському телебаченні

Російський журналіст і блогер Василь Уткін озвучив думку про можливі санкції стосовно російського спорту. Про це пише "Трибуна"

"Дискваліфікація загрожує всьому російському спорту, і триватиме вона може чотири роки. Чотири роки виступів без прапора, гімну - практично без державної приналежності - на найбільших спортивних змаганнях.

Так, це торкнеться не всіх змагань, але дуже багатьох. Я ось думаю, що б було зі мною, які я б вибрав життєві орієнтири.

Напевно, це крах тієї ідеї, що спортсмени виступають за країну. Так, це один з сенсів, які в цьому зосереджені. Але найголовніше, що в цьому дискредитоване - країна дуже здорово підвела своїх спортсменів. Вони-то, можливо, нічого толком і не знали.

Зараз говорять про те, що, можливо, більш перспективні позови не про те, щоб відновити права Росії на міжнародній арені в разі настання найсуворіших санкцій, а позови з боку спортсменів, тому що вони позбавляються права реалізовувати свої можливості.

Насправді я б хотів, щоб хоча б один спортсмен, який опинився в цій ситуації, подав позов по відношенню до Росії, тому що все, що з ними відбувається, багато в чому пов'язане з неправильною політикою російської держави і спортивних державних органів.

Зараз загроза дискваліфікації виникла не тому, що хтось вживав допінг, хтось по-різному називає допінгом ті чи інші лікарські засоби, не тому що одним можна, а іншим не можна.

Зараз російський спорт буде дискваліфікований більш-менш суворо (швидше за все, дуже суворо) за те, що він не виконав протоколу передачі відомостей роботи Антидопінгової лабораторії за довгі роки на умовах, на які погодився.

Ну вирішили ви підтасувати цю базу даних. Але що це таке? Це спецоперація. Виявляється, ви не вмієте робити спецоперацій. Мало того, ви робите їх на рівні своїх уявлень. Ви думаєте, що зітрете, і цього ніхто не помітить. А виявляється, це дуже легко помітити. Виявляється, ви махлюєте і думаєте, що ніхто не знайде. Виявляється, це для всіх вже реальність - знаходять.

Це стосується не тільки спорту. Ця історія з бажанням щось приховувати до самого останнього моменту - неважливо, хто винен, - стосується і малайзійського "Боїнга", того, як ведеться зараз слідство.

Ми можемо по-різному ставитися до того, як влаштована зараз життя в Росії, але факт в тому, що нашою країною керують люди, які генетично мають пряме відношення до спецслужб. Якщо вони зі своїм прямим справою не можуть впоратися, як вони розбираються в усьому іншому? Ось ця думка не дає мені спокою", - сказав Уткін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збірна Росії краща за Україну" – скандальний російський журналіст

Раніше Уткін писав, що збірна Росії обіграє збірну України, якщо зустрінеться з нею на Євро-2020.

Зараз ви читаєте новину «"Ми любимо все приховувати до останнього моменту" – Уткін про збитий Боїнг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі