середа, 09 грудня 2015 13:10

"Маккабі" особливо небезпечний на останніх хвилинах – 21.45, вирішальний матч року для "Динамо"

"Маккабі" особливо небезпечний на останніх хвилинах – 21.45, вирішальний матч року для "Динамо"
Микола Несенюк

Спочатку скажемо про можливі варіанти. Якщо "Динамо" сьогодні перемагає "Маккабі" - воно гарантує місце у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Якщо у матчі "Челсі" - "Порту" буде нічия – "Динамо" стане переможцем групи, а чемпіон Англії посяде другу позицію. Якщо в Лондоні хтось візьме три очки – "Динамо" фінішує другим. Найгірший варіант - "Динамо" не перемагає. Тоді перше та друге місце розіграють "Челсі" і "Порту", а київський клуб гратиме у Лізі Європи.

Далі – погляд Миколи Несенюка.

Існує думка, яка загалом підтверджується практикою: у великому футболі зазвичай виграють саме ті, кому це найбільш потрібно. Чи стосується це матчу "Динамо" - "Маккабі"? Зовні все ніби так і є – динамівцям перемога потрібна, аби вперше за 16 років вийти із групи Ліги чемпіонів, а їхнім суперникам вже нічого у цьому турнірі не потрібно. Насправді ж не так усе просто.

Найперше – у Лізі чемпіонів організатори щедро платять командам за кожне здобуте очко. Для команди масштабу чемпіонату Ізраїлю ці гроші аж ніяк не зайві. Плюс престиж, який теж нікому не байдужий, і рівень якого для кожної команди свій. До того ж над гравцями "Маккабі" не висітиме відповідальність за результат – у таких умовах гравці цілком можуть показати свою найкращу гру.

"Постараємось завтра зупинити Ярмоленка" - наставник "Маккабі"

Судячи із тих матчів нинішнього сезону, які мені довелося побачити, чемпіони Ізраїлю, ніколи не форсують хід подій, навіть коли отримують у свої ворота "швидкий" м'яч. Вони ніби "присипляють" суперника, граючи у не дуже високому темпі, аби "вибухнути" в останні десять хвилин. Так було у матчах проти чеської "Вікторії" та швейцарського "Базеля", які, як мені здається, заздалегідь повірили у власний успіх і не були готові до несподіваного прискорення суперників на останніх хвилинах. Як наслідок – саме "Маккабі", який не вважався фаворитом, опинився у Лізі чемпіонів.

Звісно, "Динамо" має значно вищий клас, аніж суперники "Маккабі" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Але розслаблятися господарям поля не можна ані на хвилину. Гості вже виконали першу частину свого завдання у Лізі чемпіонів – забили один м'яч. Це для них, як казали ізраїльські журналісти, була програма мінімум. Програма максимум – здобути у шести матчах бодай одне очко. Чи реально це на порожньому "Олімпійському"?

"Я нічого не боюся. Лише хвилююся за хлопців" - Ребров

На користь динамівців - невміння ізраїльтян грати у глухому захисті. Подібне у їхньому чемпіонаті не практикується – команди, навіть найслабші, поважають своїх глядачів і прагнуть показати атакувальний футбол. Навряд чи "Маккабі" спеціально навчалося стояти у захисті перед грою проти "Динамо". Упевнений, що матч пройде за обопільних атак обох команд. І тут має датися взнаки набагато вищий рівень футболістів із Києва – як би ми не нахвалювали нинішнього суперника, його рівень нижчий навіть за клас українських команд "другого ешелону", із якими "Динамо" цього року майже не мало проблем. Головне – забути про це на дев'яносто хвилин останнього цього року офіційного матчу. І не втрачати пильності до останніх секунд гри.

20.30 – текстова трансляція на нашому сайті, 21.45 – долучиться на ТБ ТРК "Україна".

Ми чекаємо на це 16 років!

Зараз ви читаєте новину «"Маккабі" особливо небезпечний на останніх хвилинах – 21.45, вирішальний матч року для "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі