пʼятниця, 02 жовтня 2020 11:09

Лобановський уперше відзначив силу своєї команди

Лобановський уперше відзначив силу своєї команди
Вадим Євтушенко став автором одного із голів киян. Фото Миколи Бочка

2 жовтня 1985 року київське "Динамо" грало матч-відповідь Кубка кубків проти нідерландського "Утрехту". Кияни на той час були одноосібними лідерами чемпіонату СРСР. Однак несподівано програли голландцям у першому матчі – 1:2. Причому по ходу гри динамівці поступалися – 0:2 і лише кострубатий, але дуже точний удар Анатолія Дем'яненка подарував столичним гравцям надію.

У Києві підопічні Лобановського відразу пішли в атаку й наразилися на гострий випад нідерландського клубу. Де Крюйк ударом головою відкрив рахунок – 0:1.

Валерій Лобановський згодом згадував, що не впізнав свою команду.
– Вони весело, ледь не зі сміхом, дістали м'яч із сітки. І не переживали зовсім. Настільки я був злий на них тоді, але відмітив, що це є свідченням класу команди.
"Динамо" провело атаку у відповідь і Олег Блохін з незручної правої ноги зрівняв рахунок – 1:1. Далі на "Утрехт" звалився шквал атак. На 23-й хвилині Іван Яремчук після кутового і скидки Євтушенка виводить киян уперед – 2:1.

Вони весело, ледь не зі сміхом, дістали м'яч із сітки

У другому таймі Заваров і Євтушенко довели рахунок до розгромного – 4:1.

– Мені сподобалося, як наприкінці гри голландці здійснили спробу змінити результат, – писав Валерій Лобановський. – Наші миттєво поставили їх на місце, повернули попередній темп і пояснили тим самим: готові ще забити, якщо бажаєте! Після цього "Утрехт" став догравати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" Лобановського на останній хвилині гри пробилося в Лігу чемпіонів

Це був перший суперник "Динамо" на шляху до Кубка кубків 1986 року.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський уперше відзначив силу своєї команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі