субота, 02 червня 2018 11:09

Лобановський у стартовій грі на Кубку світу розтрощив Угорщину – 6:0

Лобановський у стартовій грі на Кубку світу розтрощив Угорщину – 6:0
Олександр Заваров обходить Лайоша Детарі

2 червня 1986 року збірна СРСР зіграла першу гру Кубка світу, що проходив у Мексиці. Було обіграно збірну Угорщини із рахунком 6:0.


Після жеребкування фахівці називали трьох фаворитів у групі С – Францію – діючих чемпіонів Європи, Угорщину, яка відроджувалася після двох десятиліть мовчання й збірну СРСР. Канаду вважали явним аутсайдером.
Ставки на угорців зросли ще більше, коли у квітні вони обіграли в Будапешті не кого-небудь, а збірну Бразилії із Зіко і Сократесом – 3:0. У складі угорців виокремлювався креативний півзахисник Детарі та нападники Кіпріх та Естерхазі.


За місяць до першості збірна СРСР змінила тренера. Замість Малофеєва, який не знаходив спільної мови із київськими динамівцями, призначили Валерія Лобановського. Валерій Васильович вирішив стартувати якнайкраще. Це вже згодом, навчений гірким досвідом поразки від Бельгії, він почне підводити команду під пік форми в розпал турніру. А поки що Лобановський зразу продемонстрував серйозність намірів.

Ставки на угорців зросли ще більше, коли у квітні вони обіграли в Будапешті не кого-небудь, а збірну Бразилії із Зіко і Сократесом – 3:0.


Угорці ще не встигли як слід розташуватися на полі, як збірна СРСР відкрила рахунок. Яковенко в метушні біля чужих воріт сильно пробив у ближній кут – 1:0. Як тільки угорці розвели з центра поля, Бєланов скинув під удар Алейнікову і той здалеку поцілив у "дев'ятку" – 2:0. Йшла лише четверта хвилина гри. У середині першого тайму приголомшені угорці пропустили втретє. З пенальті відзначився Бєланов.


У другій половині гри побиття тривало. Два проходи Яремчука завершилися двома голами. Спершу відзначився сам Іван, а згодом м'яч з під його ніг у власні ворота вибив захисник угорців.
Євтушенко, який замінив Яковенка, не реалізував пенальті на 78 хвилині. А на 83-ій остаточний рахунок установив спартаківець Родіонов – 6:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановського призначили тренером збірної за місяць до Кубка світу


У наступній грі збірна СРСР зіграла внічию із Францією – 1:1, а потім обіграла Канаду – 2:0 і вийшла з групи із першого місця. Французи фінішували другими. Угорці програли Франції – 0:3 і з групи не вийшли.

Зараз ви читаєте новину «Лобановський у стартовій грі на Кубку світу розтрощив Угорщину – 6:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі