неділя, 08 листопада 2015 15:55

"Лобановський боявся Ліппі" - Головко

"Лобановський боявся Ліппі" - Головко
"Лобановський почав говорити про Ліппі ще за тиждень до зустрічі з "Ювентусом". Раніше я за ним такого не помічав" — Головко

Колишній капітан київського "Динамо" Олександр Головко розповів про матчі киян проти "Ювентуса" та ставлення Валерія Лобановського до Марчелло Ліппі.

"Лобановський не відходив від своєї лінії — функціональна підготовка футболіста була ключовою у футболі за відсутності технічних та тактичних можливостей.

Здавалось, що Васильович нікого не боїться. Тому було цікаво спостерігати за його тривогою у відношенні до Ліппі. Здається, це єдиний тренер, якого Лобановський побоювався. У Валерія Васильовича це висловлювалося так — він почав говорити про нього ще за тиждень до зустрічі з "Ювентусом". Мовляв, "це така команда". Раніше я за ним такого не помічав.

На виїзді ми зіграли внічию — 1:1, а вдома пропустили чотири — 1:4. Тоді я подумав, що є ще тренер, якого Лобановський побоюється.

Коли грали з "Барселоною", то тренер розумів, що команда була не у тонусі і її можна обігрувати. Тиждень він говорив нам: "Це просто "Барселона". Або казав: "До нас така зірка приїде". Всім стало цікаво, що ж за зірка, а Лобановський говорив якусь смішну фразу і всі сміялися.

Тоді ми знаходилися у гарній формі і головним було подолати бар´єр поваги до суперника. Нам це вдалося", - розповів Головко у програмі "Моя гра з Аллою Бублій" на каналі "Футбол 1".

Нагадаємо, що "Ювентус" Ліппі обіграв "Динамо" Лобановського в 1/4 Кубка європейських чемпіонів у сезоні 1997/98 із загальним рахунком — 5:2.

До слова, Марчелло Ліппі став першим тренером, який виграв Лігу чемпіонів та Кубок світу.

"У Лізі чемпіонів на першому місці гроші. Далі йдуть футболісти і тренери" - Головко

Олександр Головко народився 6 січня 1972 року в Херсоні в один день з Валерієм Лобановським. Один із найкращих центральних захисників київського "Динамо" і збірної України другої половини 1990-х і початку 2000-х.

20-річним виграв перший чемпіонат незалежної України у складі сімферопольської "Таврії". 1995-го перейшов до київського "Динамо". Зі столичним клубом став 8-разовим чемпіоном країни і 5-разовим володарем національного кубка. Дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів 1998/99.

Зараз ви читаєте новину «"Лобановський боявся Ліппі" - Головко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі