пʼятниця, 26 червня 2020 21:00

"Ліверпуль" не зможе повторити успіх 70-80 років" - Федорчук

"Ліверпуль" уперше за 30 років став чемпіоном Англії . Команда зробила це за сім турів до завершення турніру.

– Я став фанатом "Ліверпуля" на початку 70-их, – згадує тренер Олег Федорчук. – Купував у кіосках польський кольоровий журнал "Спортовєц", автори якого відверто топили за "червоних". Поляки досі мають велику прихильність до Англії. Золотою ерою команди став кінець70-их – початок 80-их років. Клуб чотири рази – 1977,1978, 1981, 1984 - перемагав у Кубкові чемпіонів. Потім вигравали уже Лігу чемпіонів – 2005 та торік. Кубок чемпіонів давався до рук, а прем'єр-ліга (утворена 1992-го. – gazeta.ua) до вчорашнього дня – ніколи.
Вважаю, що 50-60% нинішнього успіху – заслуга тренера Юргена Клоппа і менеджменту клубу. Вони поміняли філософію гри, застосували жорсткий пресинг, знайшли потрібних виконавців. Це були не капризні зірки з космічними гонорарами, а робочі конячки, які набили собі ціну саме в "Ліверпулі".

Перед Клоппом стоятиме дилема: або грати старим складом, який вихолощений морально, або розпродати "зірок" і починати будувати нову команду


Три останні роки клуб боровся за звання найкращого. Спочатку вибили з Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті", потім виграли Кубок чемпіонів і зуміли нав'язати боротьбу за титул до останнього туру й, нарешті, випередили "Сіті" на 23 очки.

Нині я радію, але розумію, що повторення успіху 70-80-х років не буде. Це англійська прем'єр-ліга. Тут найжорстокіша конкуренція. Хлопці витратили три роки на досягнення успіху й зараз почуватимуться виснажено. Вони втратять мотивацію. Перед Клоппом стоятиме дилема: або грати старим складом, який вихолощений морально, або розпродати "зірок" і починати будувати нову команду.

Тому я не бачу "Ліверпуль" чемпіоном у наступному році. Головними претендентами на звання будуть "Манчестер Сіті", "Челсі" й "Тоттенгем".

Автор: Reuters
 
Автор: Reuters
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клопп розповів, кому присвячує перемогу "Ліверпуля" в АПЛ

У Лізі чемпіонів 2019/20 "Ліверпуль" - не учасник. "Вилетів" у 1/8 фіналу від іспанського "Атлетико"

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" не зможе повторити успіх 70-80 років" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі