пʼятниця, 25 червня 2021 09:01

Легендарний клуб НХЛ вийшов до фіналу Кубка Стенлі

Легендарний клуб НХЛ вийшов до фіналу Кубка Стенлі
"Монреалю" знадобилося 6 матчів для перемоги. Фото: Reuters

Легендарний "Монреаль Канадієнс" вийшов у фінал Кубка Стенлі. Востаннє клуб грав у фіналі 28 років тому.

У Монреалі (Канада) на стадіоні "Белл-центр" відбувся шостий матч півфінальної серії Кубка Стенлі між "Монреаль Канадієнс" і "Вегас Голден Найтс", який завершився перемогою господарів в овертаймі з рахунком 3:2 й дав змогу їм виграти серію - 4:2.

В овертаймі точний кидок Артура Лехконена приніс "Монреалю" перемогу в цьому матчі. Відразу ж після закинутої шайби гравці "Канадієнс" емоційно відреагували на надважливу перемогу.

За матчем спостерігали тисячі фанатів, а після гри в місті почалося безумство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Торонто підняв прапор ненависного клубу

Це перший за 28 років вихід "Монреаля" у фінал Кубка Стенлі й перший за 10 років вихід канадського клубу у фінал престижного турніру. Востаннє канадський клуб перемагав у розіграші Кубка Стенлі 1993 року. Це був саме "Монреаль". Клуб із провінції Квебек рекордну кількість разів - 24 - перемагав у Кубку Стенлі.

Суперник "Монреаля" визначається в парі "Тампа-Бей Лайтнінг" - "Нью-Йорк Айлендерс", де командам знадобився сьомий матч серії, який і виявить другого фіналіста Кубка Стенлі. Рахунок у серії - 3:3.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний клуб НХЛ вийшов до фіналу Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі