вівторок, 19 квітня 2011 09:21

"Кубань" оштрафували на 2 млн рублів у справі про побиття футболіста

"Кубань" оштрафували на 2 млн рублів у справі про побиття футболіста

Комітет з етики Російського футбольного союзу (РФС) оштрафував краснодарський футбольний клуб "Кубань" на два мільйони рублів, повідомляє офіційний сайт РФС. Таке рішення було прийнято у справі про побиття колишнього футболіста "Кубані" Ніколи Нікезіча, який стверджував, що його силою змусили розірвати контракт з клубом.

Справа Нікезіча була розглянута 18 квітня, при цьому сам футболіст на засідання комітету не з'явився. Крім штрафу "Кубані", комітет також ухвалив оштрафувати генерального директора клубу Сурена Мкртчяна на один мільйон рублів і відсторонив спортивного директора "Кубані" Сергія Доронченка від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, до кінця сезону-2011/12.

Член тренерського штабу "Кубані" Микола Хлистун, який, за словами Нікезіча, вимагав від гравця розірвати контракт, відсторонений від футбольної діяльності до кінця 2011 року. Голова комітету з етики Алу Алханов підкреслив, що санкції накладено на "Кубань" за порушення клубом правил розірвання договору. При цьому Алханов зазначив, що доказів фізичного тиску на Нікезіча немає.

Сам футболіст залишився задоволений рішенням комітету. Нікезіч висловив думку, що його справа зробила "маленьку революцію в російському футболі", тому що раніше в подібних ситуаціях потерпілі не могли добитися справедливості.

Інцидент, про який заявив Нікезіч, стався 7 березня на тренувальній базі "Кубані". За словами гравця, Хлистун зажадав, щоб він розірвав контракт з клубом, а після відмови футболіста в кімнату увійшли двоє чоловіків, які почали бити і душити Нікезіча, і в результаті гравець погодився підписати документи про розірвання контракту, за яким він не отримував від "Кубані "компенсацію.

Лист до ФІФА та УЄФА про те, що трапилося футболіст відправив приблизно через тиждень після інциденту. 21 березня "Кубань" відсторонила Доронченка і Хлистунова від роботи.

Зараз ви читаєте новину «"Кубань" оштрафували на 2 млн рублів у справі про побиття футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі