четвер, 08 лютого 2018 16:21

Хто тимчасово очолив збірну Італії

Хто тимчасово очолив збірну Італії
Луїджі ді Б'яджо очолив збірну Італії на 2 матчі - проти Аргентини та Англії. Фото: figc.it

У збірної Італії з'явився тимчасовий керманич. У двох найближчих товариських матчах - проти збірних Аргентини та Англії - обов'язки головного тренера буде виконувати екс-гравець національної команди, 46-річний Луїджі Ді Б'яджо.

У листопаді 2017 року з посади наставника збірної Італії був звільнений Джампьєро Вентура. Це сталося після того, як "Скуадра Адзурра" вперше з 1958 року не змогла відібратися до фінальної частини Кубка світу-2018.

З аргентинцями збірна Італії зіграє 23 березня в Манчестері, зі збірною Англії - 27 березня в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сльози Буффона: як Італія залишилася без Кубка світу

"Майбутнє ді Б'яджо багато в чому визначать результати товариських матчів, але, швидше за все, це призначення так і залишиться тимчасовим заходом, - коментує подію Сергій Шевченко, оглядач чемпіонату Італії в журналі "Футбол". - На посаду наставника команди претендують п'ять кандидатів: крім Ді Б'яджо це ще Карло Анчелотті (екс-тренер німецької "Баварії"), Клаудіо Раньєрі ("Нант" Франція), Антоніо Конте ("Челсі" Англія) і Роберто Манчіні ("Зеніт" Росія). Багато в чому на рішення італійської футбольної федерації може вплинути саме ситуація з Конте, який зараз перебуває в підвішеному стані і може найближчим часом залишити лондонський клуб".

"За іменем і за досвідом Ді Б'яджо всім їм поступається, він ніколи ще не працював із дорослими командами. Так, у нього є плюс, оскільки він знає молодих гравців, а в збірній Італії йде процес зміни поколінь. Але цього і багато, й замало, керівництво італійської федерації ризикує в разі невдачі зіткнутися з серйозними іміджевими втратами. Для них зараз одна з головних задач - відновити репутацію, яка постраждала після ситуації з Вентурою, адже його призначили в розрахунку на те, що він зумів розкрити молодь у "Торіно". Зі збірною же вийшов повний провал. Отже зараз керівники напевно підстрахуються, призначивши на постійній основі тренера з ім'ям", - вважає журналіст.

Ді Б'яджо з липня 2013 року очолює молодіжну збірну Італії U-21. В якості гравця виступав лише за італійські клуби. Більшу частину кар'єри він провів у "Ромі" (1995-99) та "Інтері" (1999-2003). За збірну Італії з 1998 по 2002 рік півзахисник провів 32 матчі і забив 2 голи.

Зараз ви читаєте новину «Хто тимчасово очолив збірну Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі