четвер, 12 квітня 2018 15:15

Контакту ззаду недостатньо - відомий іспанський арбітр заперечив пенальті у матчі "Реал" - "Ювентус"

Контакту ззаду недостатньо - відомий іспанський арбітр заперечив пенальті у матчі "Реал" - "Ювентус"
Арбітр Майкл Олівер на останніх секундах вилучив Джанлуїджі Буффона. Фото: Reuters

У повторному матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів "Ювентус" мав усі шанси створити справжню сенсацію і вперше в історії турніру відіграти три м'ячі після домашньої поразки - 0:3.

По ходу поєдинку італійці тричі засмутили "Реал": дубль в активі Манджукича, ще один гол забив Матюїді.

А вже в компенсований час арбітр Майкл Олівер призначив пенальті, вилучив Буффона, а Роналду реалізував 11-метровий і приніс "Реалу" путівку в наступний раунд. Туринцям буквально 30 секунд не вистачило, аби перевести гру в додатковий час.

Суперечливий епізод прокоментував екс-арбітр ФІФА, іспанець Ітурральде Гонсалес:

"Контакту ззаду було недостатньо для призначення пенальті", - сказав Ітурральде в коментарі для видання AS.

Ітурральде Гонсалес має баскське походження. На рівні збірних скандально прославився 11 жовтня 2011. Він обслуговував матч Ірландія-Вірменія (2:1) в рамках відбору до чемпіонату Європи-2012: на 26-й хвилині рефері несподівано видалив воротаря збірної Вірменії Романа Березовського: під час єдиноборства з нападаючим Саймоном Коксом, останній підіграв собі рукою, після чого м'яч потрапив голкіперу в груди, але суддя вирішив, що Березовський зіграв руками за межами штрафного майданчика і видалив воротаря. Після гри Саймон Кокс зізнався, що рукою зіграв саме він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Ювентус" до останнього бився з "Реалом" - відео

Жеребкування півфіналів Ліги чемпіонів відбудеться 13 квітня в Ньоні. Початок - о 13:00 за київським часом. Проведе церемонію керманич збірної України Андрій Шевченко. Перші півфінальні матчі пройдуть 24 і 25 квітня, повторні - 1 і 2 травня.

Зараз ви читаєте новину «Контакту ззаду недостатньо - відомий іспанський арбітр заперечив пенальті у матчі "Реал" - "Ювентус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі