пʼятниця, 14 грудня 2012 12:21

Коноплянка і Тайсон потрапили в символічну збірну Ліги Європи

Коноплянка і Тайсон потрапили в символічну збірну Ліги Європи
Євген Коноплянка став єдиним українцем в символічній команді Ліги Європи ФОТО: fakty.ictv.ua

З наближенням 1/16 фіналу Ліги Європи сайт UEFA.com вибрав символічну збірну турніру за підсумками групового етапу.

Воротар

Юго Льоріс ("Тоттенхем")

Після переходу з "Ліона" голкіперу збірної Франції довго довелося чекати свого часу. Зате вже в дебютному матчі, яким став поєдинок з "Лаціо" у першому турі, він зберіг ворота на замку, а всього в п'яти зустрічах пропустив лише три м'ячі. Особливо запам'яталася його гра в Римі - 0:0.

Захисники

Бенуа Тремулінас ("Бордо")

На груповому етапі Тремулінас пропустив лише матч з "Ньюкаслом" у шостому турі, коли французький клуб вже гарантував собі місце в плей-офф. Захисник продуктивно працював на лівому фланзі і відзначився двома гольовими передачами, попутно дебютувавши в листопаді у збірній Франції.

Александар Драгович ("Базель")

Талановитий центральний захисник багато зробив для того, щоб в шести матчах групи G "Базель" пропустив лише два м'ячі. Впадає в очі спокій гравця збірної Австрії, якому лише 21 рік.

Бекір Іртегюн ("Фенербахче")

На батьківщині Іртегюн вже давно відомий як хороший футболіст. Але в цьому сезоні він здійснив якісний ривок. Центральний захисник закріпився в "основі" команди Айкута Коджамана і забив розкішний гол у матчі п'ятого туру з "Олімпіком".

Півзахисники

Павел Хорват ("Вікторія")

Хорват - капітан і мотор "Вікторії". Він надихнув чеський клуб на те, щоб виграти всі три домашні матчі (у тому числі з "Атлетико") і посісти перше місце в групі В. Крім того, у п'ятому турі Хорват побив свій же рекорд як найбільш віковий автор голу в історії Ліги Європи, вразивши ворота у віці 37 років і 214 днів.

Євген Коноплянка ("Дніпро")

Молода зірка "Дніпра" і збірної України наділений лідерськими якостями і має у своєму арсеналі найширший арсенал технічних засобів, що разом з дистанційною швидкістю обіцяє йому непогане майбутнє. Восени він забив кілька ефектних голів, наприклад, Англії на "Вемблі" і ПСВ в Ейндховені.

Олександру Боурчану ("Стяуа")

На цю позицію претендував Раул Русеску, який набрав відмінну форму, але в підсумку вибір припав на Боурчану, який у якості капітана привів "Стяуа" до першого місця у складній групі Е. Він грамотний тактично, але його головна заслуга полягає в умінні організовувати дії команди і забезпечувати їй почуття єдності.

Тайсон ("Металіст")

Справжній бразильський віртуоз, який володіє відмінною технікою і вибуховою швидкістю, здатний зіграти на позиції форварда або атакуючого півзахисника. Сміливо бере на себе ініціативу і нерідко вирішує долю зустрічі за рахунок індивідуальних якостей. Найяскравіше його характеризує приголомшливий гол з льоту в зустрічі з "Русенборгом".

Нападники

Йєлле Воссен ("Генк")

Бельгійський клуб відмінно провів груповий етап і вперше дістався до плей-офф єврокубка. Найяскравішим прикладом того, як в останні роки працює юнацька академія "Генка", став 23-річний Воссен. Він забив два голи і віддав результативну передачу.

Едінсон Кавані ("Наполі")

Кавані не грав у першому турі, а в другому лише вийшов на заміну. Зате у третьому з'явився в "основі" і відразу ж забив. Потім він зробив покер у переможній зустрічі з "Дніпром" (4:2), а в поєдинках з АІКом і ПСВ довів число точних ударів до семи.

Рауль Бобаділья ("Янг Бойз")

Єдиний гравець символічної збірної, чия команда не пробилася у плей-офф. Після трьох голів у ворота "Удінезе" Бобаділья, що поступився в списку бомбардирів тільки Кавані, удостоївся від наставника Мартіна Руеди порівняння з биком.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка і Тайсон потрапили в символічну збірну Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі