вівторок, 31 серпня 2010 13:05

Колесніков назвав остаточну вартість реконструкції "Олімпійського"

Колесніков назвав остаточну вартість реконструкції "Олімпійського"

Остаточний кошторис реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" у Києві має бути в межах 3,9-4,5 млрд грн, вважає віце-прем"єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков.

"Кошторис не може бути нижче 3,9 млрд і вище 4,5 млрд грн. Зараз, щоб роботу не зупиняти, він затверджений на рівні 3 млрд. Чому "Донбас-арена" вміщає 50 тис. глядачів і коштує $ 400 млн, а київський стадіон на 69 тис. глядачів повинен коштувати $ 150 млн, як запланував уряд Тимошенко? " - цитує його "Газета по-киевски" у вівторок.

Разом з тим віце-прем"єр вважає, що новий стадіон дешевше було б побудувати "з нуля".

"Спочатку було зроблено смислову помилку: треба було не реконструювати, а зносити і будувати заново. Зараз від старого комплексу залишилася тільки опора другого ярусу. Дешевше було б звести трибуни сучасної форми, під іншим кутом. Або взагалі шукати інше місце для нового стадіону", - вважає Борис Колесников.

Крім того, віце-прем"єр відзначив, що Україна не встигає побудувати всі заплановані дороги до часу проведення чемпіонату.

"Не всі заплановані дороги будуть побудовані - не встигаємо за термінами. Проклали тільки найнеобхідніші шляхи: до аеропортів, стадіонів, готелів, що прилягають до державного кордону. А також навколо приймаючих міст та населених пунктів, пов"язаних з місцями проживання. Таких, як Трускавець, Святогірськ", - відзначив Б. Колесніков.

Як повідомлялося, уряд України розпорядженням N тисячі п"ятсот вісімдесят шість-р від 28 липня 2010 збільшило загальну кошторисну вартість реконструкції існуючих і будівництва нових об"єктів НСК "Олімпійський" на 42% - до 3 млрд 5977000 грн (раніше - 2 млрд 114 727 000 грн). У той же час на офіційному веб-сайті спорткомплексу вказана орієнтовна вартість робіт у розмірі 4,2 млрд грн.

Після введення в експлуатацію стадіону в червні 2011 року НСК "Олімпійський", що є головною ареною Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні, отримає статус стадіону категорії "еліт".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Колесніков назвав остаточну вартість реконструкції "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі