четвер, 28 грудня 2017 20:12

Ключова перемога: як "Шахтар" обіграв "Наполі" в Лізі чемпіонів
12

“Шахтар” переміг “Наполі” у Харкові з рахунком 2:1
Фото: shakhtar.com
“Шахтар” переміг “Наполі” у Харкові з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Наполі” у Харкові з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Наполі” у Харкові з рахунком 2:1
“Шахтар” переміг “Наполі” у Харкові з рахунком 2:1

13 вересня 2017 року донецький "Шахтар" сенсаційно переміг італійський "Наполі" в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів з рахунком 2:1.

Паулу Фонсека виставив абсолютно очікуваний стартовий склад. Відзначити можна лише відсутність Бланко-Лещука в заявці на матч. Неаполітанці провели ротацію у центрі поля. Поруч з Мареком Гамшиком розташувалися Амаду Діавара і Петро Зелінський. В атаці італійської команди вийшов Аркадіуш Мілік.

З перших хвилин "гірники" задали хороший темп, а напівмоменти виникали біля воріт обох команд. Донеччани змогли відкрити рахунок завдяки чудовій комбінації під кінець п'ятнадцяти хвилин гри. Факундо Феррейра елегантно відіграв п'ятою на Тайсона, бразилець просунувся до штрафного майданчика і з лівої ноги відправив м'яч у кут. Рейна міг врятувати, але не вийшло - 1:0. Італійці явно не розраховували на такий розвиток подій, тому відразу могли пропустити другий. Після помилки суперника Тайсон втік від Кулібалі і з непоганої позиції пробивав по воротах. Досвідчений Рейна грамотно скоротив кут і парирував удар.

Було помітно, що в перерві Мауріціо Саррі провів серйозну розмову. Події розвивалися досить монотонно, що, втім, не завадило "гірникам" подвоїти перевагу

"Шахтар" став розташовуватися трохи нижче, чекаючи свій шанс на контратаці. Команда ж Саррі намагалася зламати оборонні побудови донеччан за допомогою навісів з гри і стандартних положень. Найнебезпечнішим з цього був удар Альбіоля, але іспанець не зміг підлаштуватися під м'яч, щоб відправити того у сітку після навісу з кутового. Під завісу тайму свій шанс мав Лоренцо Інсіньє. Лоренцо обвідним ударом намагався засмутити П'ятова, але Андрій в блискучому стрибку врятував команду. На перерву суперники пішли за мінімальної переваги команди Фонсеки.

Другу половину гри активніше розпочали гості. Було помітно, що в перерві Мауріціо Саррі провів серйозну розмову. Події розвивалися досить монотонно, що, втім, не завадило "гірникам" подвоїти перевагу. Степаненко відмінно подав з лівого флангу, Рейна помилився при грі на виході, а Феррейра головою відправив м'яч точно в сітку. 2:0. Рахунок став вкрай комфортним для "Шахтаря" і жахливим для італійського колективу, тому на газоні ОСК "Металіст" моментально з'явився Дріс Мертенс.

Тарас Степаненко, на думку арбітра, порушив правила проти бельгійця у межах штрафного майданчика. До виконання "вироку" підійшов Аркадіуш Мілік - поляк розвів Пятова і м'яч по кутах. Хороша гра і відмінний результат!

Шахтар Україна - Наполі Італія 2:1 (1:0, 1:1)

Голи: 1:0 - 15 Тайсон, 2:0 - 58 Феррейра, 2:1 - 71, пенальті Мілік.

Шахтар - П'ятов, Срна, Ордець (Хочолава, 90), Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко, Марлос (Коваленко, 77), Тайсон, Бернард, Феррейра (Дентіньо, 88).

Наполі - Рейна, Хюсай, Альбіоль, Кулібалі, Гулям, Зелінський (Аллан, 67), Діавара, Гамшик (Мертенс, 60), Кальєхон, Мілік, Лоренцо Інсіньє.

Попередження: Фред (68), Лоренцо Інсіньє (68), Мертенс (69), Степаненко (71), Кулібалі (82).

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря":

"Ми прекрасно розуміли, що зустрічаємося з суперником високого класу. Просто не можу не відзначити своїх футболістів, які провели матч дуже хоробро. Нам потрібно було ризикувати на початку атаки, щоб створити загрозу для "Наполі". Після забитого м'яча у нашої команди було ще кілька гольових моментів, зокрема, у Тайсона.

Також "Шахтар" чудово показував себе в обороні. Ми не дозволяли неаполітанцям розвивати атаки через центр, де вони сильні.

У другому таймі гості стали більш небезпечними. Ми трохи "сіли" в лінії оборони, що відкрило деякий простір, тому опонент зміг розвивати гру між нашими лініями. Ніде правди діти, у "Наполі" теж були можливості забити. Потім ми оформили другий м'яч і мали гольові моменти. Мені сподобався поєдинок. "Шахтар" показав себе добре. Ми перемогли цілком заслужено і гідно".

Мауріціо Саррі, головний тренер "Наполі":

"У нас складні матчі один за одним. У такій ситуації важко не тільки показувати результат, а й демонструвати певну якість гри. Сьогодні ми були покарані за те, що не змогли показати футбол необхідного рівня.

Безумовно, "Шахтар" почав набагато краще за нас. Ми ж перевершували в заключному відрізку. За нашими даними, показник гольових моментів - 7:5 на користь "Наполі". Це означає, що ми діяли досить добре. На підсумковий результат вплинуло те, що суперник був більш агресивним і впевненим у собі.

Можу сказати, що наша оборона зіграла сьогодні відмінно, немає ніяких претензій. Були недоліки в діях атакуючих футболістів, які погано відпрацьовували назад, недостатньо активно пресингували. Не думаю, що сталося щось несподіване або драматичне. Ми поступилися команді з першого кошика: "Шахтар" не дарма туди потрапив, і сьогодні переміг заслужено".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У плані тактики він - один з найкращих у світі": хто став творцем перемоги "Шахтаря" над "Наполі"

Перемога над "Наполі" в першому турі групового етапу Ліги чемпіонів стала ключовою для "гірників" у боротьбі за вихід у плей-оф. "Шахтар" виграв обидва матчі проти "Фейєноорда", але програв на виїзді "Манчестер Сіті" і "Наполі".

В останньому турі у Харкові чемпіон України приймав немотивованих англійців, які вже гарантували собі перше місце. Наставник "Сіті" Хосеп Гвардіола виставив на гру експериментальний склад. "Шахтареві" потрібно було не програти, щоб вийти з групи. "Гірники" навіть перевиконали завдання — виграли з рахунком 2:1.

В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграє з італійською "Ромою". Перша зустріч пройде у Харкові 21 лютого. А матч-відповідь — 13 березня в Римі.

Зараз ви читаєте новину «Ключова перемога: як "Шахтар" обіграв "Наполі" в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі