четвер, 19 березня 2009 17:45

Клочкова і Силантьєв попрощалися із спортом (ФОТО)

Багаторазова Олімпійська чемпіонка Яна Клочкова та призер Олімпійських ігор Денис Силантьєв офіційно оголосили про завершення своєї спортивної кар"єри.


"Плавання – було нашим життям, але спорт ми не залишаємо і будемо намагатися досягти таких же успіхів. В минулому році ми створили "Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання", основна мета якого популяризація цього виду спорту, перш за все серед дітей та молоді, створення умов для забезпечення належного рівня підготовки професійних плавців, сприяння розвитку належної інфраструктури, тощо", - наголосили спортсмени.


Урочистості з нагоди завершення кар"єри пройдуть 24 березня в Харкові, де саме стартує 1-й етап Кубку України з плавання.Такі змагання вперше проходитимуть в Україні і складатимуться з 6-и етапів. Фінал пройде наприкінці 2009 року. Призовий фонд змагань 200 тис. грн.


За словами президента Федерації України з плавання Олега Дьоміна, проведення Кубку України стане новим кроком у популяризації плавання. Яна Клочкова та Денис Силантьєв досить жваво відреагували на такі нововведення. За їх словами, вони жалкують, що такі змагання не проводилися в їх часи.

Довідка gazeta.ua

Я́на Олекса́ндрівна Клочко́ва (нар. 7 серпня 1982, Сімферополь) — українська плавчиня, яка виграла 5 олімпійських медалей, серед яких 4 золоті.

Свої золоті медалі Яна виграла на Літніх Олімпійських іграх 2000 та 2004 років у комплексному плаванні на дистанціях 200 та 400 метрів; срібну медаль вона отримала на іграх 2000 року у плаванні вільним стилем на дистанції 800 метрів.

Денис Олегович Силантьєв (нар. 3 жовтня 1976, Запоріжжя (УРСР)) - заслужений майстер спорту з плавання, чемпіон світу, чемпіон Європи чотириразовий володар Кубка світу з плавання; срібний призер Олімпіади в Сіднеї.

За матеріалами НОК

Зараз ви читаєте новину «Клочкова і Силантьєв попрощалися із спортом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі