четвер, 11 січня 2007 16:18

Китаю не вистачає грошей на Олімпіаду-2008

Китайський уряд вперше визнав, що на підготовку до Олімпіади-2008 доведеться витратити більше грошей, ніж планувалося раніше, через зростання витрат на будівництво нових олімпійських об"єктів.

Про це заявив представник департаменту уряду Пекіна, який відповідає за підготовку до Олімпійських ігор, пише в четвер гонконгська газета Саут Чайна Морнінг Пост. Чиновник, проте, впевнений, що будівництво буде завершено в намічені терміни.

- У деяких будівельних компаній є проблеми з контролем витрат. На ряду проектів вони виявилися вищими, ніж було заявлено при подачі заявок на розподіл підрядів, - заявив в Пекіні журналістам офіційний представник департаменту будівництва проектів до 2008 року Сю Бо.

На будівництво нових і модернізацію вже існуючих олімпійських проектів було виділено $2 мільярди. Поки невідомо, наскільки збільшиться ця сума.

- Ми посилюємо контроль над підрядчиками і упевнені, що зможемо вирішити цю проблему, - відзначив Сю Бо, заявивши, що зростання витрат є невід"ємною частиною "ринкової економіки".

Згідно раніше затвердженому графіку, будівництво основних спортивних об"єктів повинне бути завершене до кінця 2007 року. Організатори Олімпіади також оголосили про виділення $1.5 мільярда на реставрацію і фарбування приблизно 20 тисяч старих будівель в різних районах Пекіна. Літні Олімпійські ігри пройдуть в Пекіні в серпні 2008 року, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Китаю не вистачає грошей на Олімпіаду-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі