понеділок, 12 травня 2008 09:42

Китаєць хотів вкрасти олімпійський факел

У Китаї затримана людина, яка написала в інтернеті про намір захопити олімпійський факел.

28-річний житель міста Чженьцзянь, який фігурує в повідомленні агентства під ім"ям Тан, нібито хотів оволодіти факелом під час подорожі Олімпійського вогню по сходу Китаю. Тана затримали ще 7 травня, проте журналістам про це стало відомо тільки 11-го. Офіційні джерела стверджують, що затриманому доведеться провести за гратами десять днів.

За версією слідства, Тан запланував захоплення факела на 24 травня, а в глобальній мережі шукав помічників. При цьому в ЗМІ немає інформації про те, чи належить ця людина до якої-небудь протыбетській організації.  Повідомляється лише, що він є працівником якоїсь телекомунікаційної компанії.

Прихильники незалежності Тібету намагаються зірвати естафету олімпійського вогню Ігор-2008, влаштовуючи різні акції по шляху проходження факела. У Парижі вогонь був кілька разів загашений, в деяких інших країнах естафета перетворювалася на поліцейську спецоперацію. Об"їхавши світ, факел прибув до Китаю і тепер подорожує по його містах і провінціях. Вогонь доставлять до Пекіна 6 серпня, за два дні до початку Олімпіади.

"Лента.ру"
Зараз ви читаєте новину «Китаєць хотів вкрасти олімпійський факел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі