четвер, 24 квітня 2008 15:35

Альпініста не пустили на Еверест через прапор "Вільного Тибету"

Американський альпініст, який намагався пронести прапор організації "Вільний Тибет" ("Free Tibet") на гору Еверест, був змушений відмовитися від сходження. Вільям Брент Холланд - перший альпініст, якого зупинили охоронці правопорядку, метою яких є запобігання антикитайським протестам під час естафети олімпійського вогню.

Як повідомив чиновник з міністерства туризму Непалу, американець не зміг успішно пройти процедуру огляду в таборі у підніжжя Евересту. Солдати і поліцейські виявили в сумці альпініста прапор організації, яка проголошує своєю метою незалежність Тибету.

Невідомо, які дії уряд Непалу застосує до Холланда після того, як він повернеться в столицю країни Катманду. Ймовірно, йому заборонять займатися альпінізмом у Непалі протягом декількох років, зазначає агентство.

Олімпійський вогонь планують доставити на Еверест на початку травня. У зв"язку з цим, уряд Непалу видав розпорядження військовим зупиняти протести будь-якими засобами, включаючи застосування зброї. Крім того, з 1 по 10 травня заборонено сходження на Еверест.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Альпініста не пустили на Еверест через прапор "Вільного Тибету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі