неділя, 12 листопада 2017 19:30

"Кат російського спорту" пообіцяв черговий компромат про допінг у Росії

"Кат російського спорту"  пообіцяв черговий компромат про допінг у Росії
Григорій Родченков підмінив аналізи російських спортсменів під час Олімпіади-2014. Фото: nytimes.com

Заочно заарештований екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, якого московська преса називає "катом російського спорту", обіцяє опублікувати нові дані про допінг-системі в Росії.

Про це повідомляє The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призерка Олімпіади в Сочі попалася на допінгу

За словами Родченкова, він зробить це, якщо МОК не відсторонить Росію від зимових Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані. Видання не виключає, що дана інформація зможе вплинути на рішення МОК про допуск російських спортсменів до ігор в Південній Кореї. При цьому інше видання - "Мейл он санді" - стверджує, що Родченков вже передав свої матеріали комісіям Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) Деніса Освальда і Самюеля Шміда, які займаються розслідуванням допінгової ситуації в Росії.

Сам Григорій Родченков знаходиться в програмі захисту свідків. Детально про його свідчення поки невідомо. Але при цьому генеральний директор ВАДА Олів'є Нігглі вважає, що невизнання Росією існування у себе в країні допінгової системи може перешкодити російським спортсменам поїхати на Олімпіаду в Пхенчхані. Хоча останнє слово залишиться за МОК.

До попередження Нігглі про можливу відмову російським спортсменам виступати на зимовій Олімпіаді 2018 року слід поставитися з усією серйозністю. Так вважає спортивний коментатор Дмитро Губернієв.

При цьому заступник голови думського комітету з фізкультури, спорту і туризму Сергій Кривоносов зазначає, що спроба не допустити російських спортсменів до Олімпіади ініційована США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коктейль Родченкова": російські спортсмени приймали допінг разом з алкоголем

Родченков, який зараз живе у США, в травні 2016 року зізнався в підміні результатів аналізів, взятих у російських спортсменів під час зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Басманний суд Москви 21 вересня 2017-го заочно заарештував Родченкова у справі про зловживання посадовими повноваженнями. Його оголосили в міжнародний розшук.

Раніше через допінг від участі в Олімпійських іграх довічно усунули відомих російських лижників.

МОК повинен прийняти рішення про участь російських спортсменів на Олімпійських іграх в Пхенчхані вже 5-7 грудня.

Зараз ви читаєте новину «"Кат російського спорту" пообіцяв черговий компромат про допінг у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі