пʼятниця, 10 листопада 2017 09:45

"Коктейль Родченкова": російські спортсмени приймали допінг разом з алкоголем

"Коктейль Родченкова": російські спортсмени приймали допінг разом з алкоголем
Григорій Родченков зараз живе в США

До складу допінгу, який приймали російські спортсмени 2014 року, входили три анаболічні стероїди - метенолон, тренболон і оксандролон. Про це телеканалу "Матч ТВ" анонімно розповіли три людини - спортсмен, спортсменка і спортивний менеджер.

Вони повідомили, що вживали так званий "коктейль Родченкова" (від імені екс-глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова).

Суміш таблеток розподіляли на три баночки з кришками різних кольорів. Пігулки необхідно було розсмоктувати з невеликою порцією алкоголю для прискореного проникнення у кров.

Препарати виробляла людина на ім'я "Вітя-Джинтропин", який нібито тримав "весь ринок стероїдів у Росії", стверджують у статті.

"Родченков нічого робити не міг, він був автором концепції, ідеї, а продукт робили інші люди", - зазначив спортивний менеджер.

У публікації йдеться, що спортсмени отримували набір заборонених речовин безкоштовно від спортивних менеджерів, але ніхто не стежив за тим, випив спортсмен "коктейль" чи ні.

Родченков, який зараз живе у США, в травні 2016 року зізнався в підміні результатів аналізів, взятих у російських спортсменів під час зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

Басманний суд Москви 21 вересня 2017-го заочно заарештував Родченкова у справі про зловживання посадовими повноваженнями. Його оголосили в міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь перестав бути забороненим для спортсменів

8 листопада Слідчий комітет Росії порушив нову кримінальну справу проти Родченкова і колишнього начальника відділу допінг-контролю Тимофія Соболевського за підозрою у перешкоджанні попереднім розслідуванням.

У листопаді 2015 року Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) опублікувало доповідь, в якій звинуватило РФ в державній підтримці допінгу. У звіті зазначали, що російські спецслужби покривали системне застосування допінгу російськими спортсменами, допускали "пряме залякування і втручання" в роботу акредитованої ВАДА антидопінгової лабораторії в Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Олімпіади-2018 Росію просять відсторонити 17 країн

Збірну Росії з легкої і важкої атлетики відсторонили від Олімпійських ігор 2016 року. Російську збірну у повному складі також відсторонили від літньої Параолімпіади.

Зараз ви читаєте новину «"Коктейль Родченкова": російські спортсмени приймали допінг разом з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі