пʼятниця, 07 вересня 2018 19:16

Як українські ЗМІ відреагували на перемогу України над Чехією

Як українські ЗМІ відреагували на перемогу України над Чехією
Марлос став одним з кращих гравців матчу.

Україна провела потужний матч проти Чехії. Національна команда сторила в кілька разів більше гольових моментів та здобула заслужену перемогу. Gazeta.ua наводить підбірку реакцій українських спортивних ЗМІ.

"З часів перемоги над Туреччиною у відборі до ЧС-2018 не було такого приємного враження від гри нашої команди. Але зараз перемога здобута в гостях, та ще й стала вольовою, тому поставив би нинішню вікторію вище за минулорічну. Ще й тому, що в настільки швидкоплинному турнірі, як груповий етап Ліг націй, питома вага цих трьох очок помітно вище, ніж у відборі на чемпіонат світу.

Було б прикро, якби команда, завдавши 26 ударів по воротах, не змогла виграти.

Звичайно, треба розуміти, що нинішні чехи - не рівня ні поколінню Недведа і Коллера, ні поколінню Чеха і Бароша. А тут ще й кадрові втрати допомогли, той же Даріда точно додав би якщо не думки, то пристрасті інертною чеської півзахисті, а Сухі був би не зайвим в тому хаосі, що творився у воріт Вацліка.

Але це їх, чеські, проблеми. Ми ж повинні відзначити, що Шевченко, схоже, вдалося донести до гравців думку не володіти м'ячем заради володіння. Ті 64% ігрового часу, що українці провели з м'ячем, могли бути стерильним перекатом без гостроти, але виявилися лише наслідком зарядженості на атаку. Було б прикро, якби команда, завдавши 26 ударів по воротах, не змогла виграти",- розповідають на tribuna.com.

"Футбол24" знайшов і негативні моменти в цій перемозі.

Вирішальний забитий м'яч – фактично голий фарт.

"Якщо прискіпуватися, від гри залишились двоякі враження. Гравці Шахтаря Матвієнко на лівому фланзі і Кривцов у центрі зіграли так, як очікуєш від того, в кого абсолютно немає ігрової практики. Ярмоленко – корисний (на ньому вічно по 2 опоненти, це створює простір для партнерів), але Андрію не вистачає різкості та практики – видно, що тільки намагається знайти колишню форму. Швидкий гол Шика прийшов після того, як екс-динамівець завозився в центрі поля. Та й з Марлосом вони часто пересікаються на одній позиції – зараз уже значно краще, ніж було, але натуралізований бразилець місцями заходить на чужу територію і відбирає хліб у гравця Вест Хема.

Загалом правильна гра в нападі від усієї групи атакувальних гравців. Але й вирішальний забитий м'яч – фактично голий фарт. Тобто якби не дитяча помилка воротаря і дерев'яний прийом захисника, не бачити нам перемоги. З іншого боку посмішка фортуни абсолютно заслужена – блискучих гольових моментів створили не менше 10, і для нашої команди це просто космос!", - йдеться в повідомленні.

Ще одне українське видання відзначає, що Україна приємно здивувала. Sportarena.com стверджує, що "синьо-жовті" вперше за довгий час змогли продемонструвати характер.

"Перший тайм у виконанні України, напевно, можна назвати найкращим під керівництвом Андрія Шевченка. Гості накрутили темп і підтримували високі швидкості аж до самої перерви - це вкрай не схоже на колишню команду тренерського штабу Шевченка.

Україна діяла гостріше, створила куди більше гольових шансів і перебувала зовсім близько до другого взяття воріт. Не вистачало лише реалізації.

Істотним фактором став перехід Руслана Малиновського в глибину. Шевченко нарешті змінив схему і опустив Малиновського вниз, де футболіст діє і в "Генку". Ефект вийшов негайним: Руслан відчув свободу і відмінно просував м'яч, для Коноплянки, Ярмоленка і Марлоса збільшилася кількість порожніх зон в чужій опорній зоні. Та й підключення того ж Малиновського вперед стали на порядок гостріше.

На цьому жодним чином не можна зупинятися. По-перше, у збірної періодично проскакувала неузгодженість, коли пас йшов або в зону, де ніхто не відкривався, або на футболіста, який цього зовсім не очікував. По-друге, це поки що тільки перший матч з такою збірною України. Команді Шевченка потрібно спрацювати аналогічним чином і дев'ятого числа. І тільки тоді можна буде вести мову про певну тенденцію.

Гості награли на перемогу - це аж ніяк не суб'єктивна думка. Україна діяла гостріше, створила куди більше гольових шансів і перебувала зовсім близько до другого взяття воріт. Не вистачало лише реалізації.

Але підопічні Шевченко не зневірилися. Переможний гол стався на останніх хвилинах. Характер збірна України не показувала дуже давно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна перемогла Чехію - відеоогляд матчу

Інцидент, що трапився наприкінці матчу Чехія-Україна, може мати негативні наслідки для України. Домашній матч проти "чехів" може відбутись без глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Як українські ЗМІ відреагували на перемогу України над Чехією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі