середа, 11 травня 2016 10:32

Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи

Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи
Наш спортсмен виграв "золото" на метровому трампліні

Призер Олімпійських Ігор-2008 Ілля Кваша виборов блискучу перемогу у першому особистому фіналі чемпіонату Європи з водних видів спорту у Лондоні.

У стрибках з метрового трампліну Ілля захопив лідерство після першого стрибка, а після п'ятої спроби його перевага становила понад сорок балів - для деяких суперників це, фактично, "вартість" одного стрибка. Ілля дозволив собі "розслабитися" тільки у шостому стрибку, коли його головний конкурент італієць Джованні Точчі відіграв 15 балів. Але запасу досвідченому 28-річному українському стрибуну вистачило з головою для впевненої перемоги.

Для Іллі це восьмий у кар'єрі титул чемпіонат Європи - і шостий на метровому трампліні. Крім того, на цьому снаряді Ілля двічі вигравав медалі чемпіонату світу.

Прокопчук і Горшковозов завоювали "срібло" чемпіонату Європи

"Я дуже щасливий від того, що мені вдалося виграти. У цілому я відстрибав добре, але деякі спроби не були ідеальними. Тому й оцінки могли бути трохи вищі. Але мені вистачило і цього, щоб виграти.

Мені трохи заважав надлишок адреналіну, через який мені важко було сконцентруватися. Я думав, що стрибки даються мені легко, в цьому, можливо, і криються причини помилок.

Цей день показав, що я знову можу перемагати. У минулому році, наприклад, я програв. Але це спорт, іноді таке трапляється. Це додало мені сил, і ось я знову на вершині", - сказав Кваша.

Українські синхроністки виграли "срібло" чемпіонату Європи

На нагороду у фіналі претендував також колега Іллі по команді Олег Колодій. Після стартових спроб він йшов у топ-трійці, але третій і четвертий стрибок явно завалив (60 і 57 балів відповідно) і фінішував у результаті четвертим. Бронзовому призеру змагань австрійцю Костянтину Блахе українець програв майже 12 балів.

Для України це четверта нагорода в чотирьох фіналах чемпіонату Європи. Крім золота Іллі та срібла Юлії Прокопчук / Олександра Горшковозова в стрибках у воду, в українській скарбничці є ще дві срібні нагороди в синхронному плаванні - в технічній програмі в командних змаганнях і в довільній серед одинаків в Анни Волошиної.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Кваша став восьмиразовим чемпіоном Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі