вівторок, 18 січня 2011 08:59

Гравця "Ліверпуля" оштрафували за критику арбітра у Твіттері

Гравця "Ліверпуля" оштрафували за критику арбітра у Твіттері

Дисциплінарний комітет FA оштрафував вінгера "Ліверпуля" Райана Бабеля на 10 тисяч фунтів за уїдливі коментарі на адресу рефері Ховарда Вебба, зроблені в особистому Твіттері футболіста.

Після вильоту мерсисайдців з Кубка Англії від рук "Манчестер Юнайтед", Бабель публічно розкритикував Вебба, який працював на тому матчі, а також опублікував карикатуру, на якій Ховард зображений у футболці "червоних дияволів".

Бабель був дуже засмучений тим, що вже на самому початку того матчу рефері поставив спірний пенальті у ворота його команди, а потім вилучив капітана "Ліверпуля" Стівена Джеррарда. І хоча пізніше в той же день Райан вибачився перед Веббом, уникнути покарання йому не вдалося.

Минулого тижня FA висунула свої звинувачення на адресу 24-річного голландця, з якими той погодився. У понеділок відбулося слухання цієї справи, і дисциплінарний комітет вирішив оштрафувати Бабеля. Райан уник дискваліфікації, але був попереджений, що при повторному проступку покарання буде жорсткішим.

"Соціальні мережі, на зразок Твіттера, повинні розцінюватися як публічне місце. Всі заяви, зроблені там, варто брати до уваги так само, як інтерв'ю у публічних місцях і коментарі пресі, адже вони звернені до широкої аудиторії. І за сказане потрібно нести відповідальність", - повідомив глава комітету Роджер Берден.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) назвала англійця Ховарда Вебба найкращим арбітром 2010 року.

За матеріалами Английский футбол

Зараз ви читаєте новину «Гравця "Ліверпуля" оштрафували за критику арбітра у Твіттері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі