вівторок, 11 січня 2011 03:15

Годжсон залишив "Ліверпуль"

Автор: фото: REUTERS Phil Noble
  Рой Годжсон прийшов у ”Ліверпуль” з ”Фулгема” 30 червня 2010 року
Рой Годжсон прийшов у ”Ліверпуль” з ”Фулгема” 30 червня 2010 року

Новий власник англійського "Ліверпуля" Джон Генрі звільнив головного тренера команди Роя Годжсона, 62 роки. Приводом для цього стали незадовільні останні результати команди: "червоні" вилетіли з Кубка Ліги через друголігового за нашими мірками "Нортхемптона", а нещодавно програли "Блекпулу", "Вудвергемптону" та "Блекберну". Після 20 турів чемпіонату Англії "Ліверпуль" має 25 очок і посідає 12-те місце в турнірній таблиці.

Годжсон прийшов до "Ліверпуля" влітку, замінивши іспанського фахівця Рафаеля Бенітеса. Було зрозуміло, що великих успіхів від команди чекати не варто: Бенітес залишив після себе руїни. "Ліверпуль" мав великі фінансові борги — із клубу пішов ключовий опорник Хав'єр Маскерано, не розкрився італійський талант Альберто Аквілані, капітан Стівен Джеррард старішає і втрачає форму, а провідного форварда Фернандо Торреса допікають травми.

Годжсону частково вдалося реанімувати Торреса, але командну гру йому поставити не вдалося. Слабко виглядали новачки: опорник Раул Мейреліш і лівий захисник Пол Конческі. Ще одного дебютанта — вінгера Джо Коула — переслідують травми. Нормальної лави запасних у команди не було, тому "Ліверпуль" посипався. Винятком став тільки домашній поєдинок проти розібраного "Челсі", який "червоні" виграли.

Наступником Годжсона став Кеннет Далгліш, який наприкінці 1970-х здобував у клубі Кубок чемпіонів як гравець. Він уже 10 років не мав тренерської практики. Далглішу доведеться працювати під тиском, який він не завжди витримує. Зате на відміну від Годжсона в нього буде повна підтримка фанатів, які обожнюють Далгліша-гравця, а власники клубу готові дати валлійському тренерові грошей на трансфери.

Дебют Далгліша на новій посаді склався невдало. "Ліверпуль" вилетів із Кубка Англії, поступившись на виїзді найпринциповішому супернику "Манчестер Юнайтед" — 0:1.

Зараз ви читаєте новину «Годжсон залишив "Ліверпуль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі