пʼятниця, 26 березня 2010 08:54

Хокейний "Будівельник" може очолити чотириразовий володар Кубка Стенлі

Хокейний "Будівельник" може очолити чотириразовий володар Кубка Стенлі

У Києві був офіційно представлений клуб "Будівельник", який у новому сезоні має намір дебютувати в КХЛ. Нова команда не має нічого спільного "Соколом", з який знаходиться на межі банкрутства, хоча, швидше за все, саме з його лав новий колектив стане черпати основні кадри.

Президент БК "Будівельник" Богдан Гулямов, який провів прес-конференцію повідомив, що керівники створюваної хокейної структури зійшлися з національною федерацією на думці, що ставку слід робити на українських гравців - у тому числі тих, хто, народившись в цій країні, заграні за збірні інших держав.

В ході презентації було підтверджено, що ХК "Будівельник" увійде до загального холдингу з однойменним баскетбольним клубом, який планує через рік дебютувати в Євролізі, а свої матчі збирається грати в київському Палаці спорту.

Найближчим часом ця арена, яка не знала реконструкції близько тридцяти років, буде приведена у відповідність сучасним вимогам, що дозволить проводити тут як баскетбольні, так і хокейні матчі. Палац спорту без зайвих клопотів і в короткі терміни буде трансформуватися з паркету у льодовий майданчик.

Що стосується кандидатури головного тренера, то конкретні імена поки не називаються. Найбільш реальними можна вважати кандидатури фіна Каррі Хейккіля і канадця Майка Крушельницькі.

Раніше Крушельницькі був кандидатом на пост наставника національної збірної України. У Майка українське коріння і він має бажання попрацювати в Україні. Граючи разом з легендарним Вейном Гретцкі за "Едмонтон", він тричі завоював Кубок Стенлі (у 1985, 1987, 1988 роках).

Працював помічником Скотті Боумена в "Детройті", з яким в 1997-му вже як асистент головного тренера знову виграв Кубок Стенлі.

За матеріалами СЭ, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хокейний "Будівельник" може очолити чотириразовий володар Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі