середа, 31 січня 2007 18:12

Хітцфельд після відставки Магата очолив "Баварію"

  Оттмар Хітцфельд
Оттмар Хітцфельд

Новим тренером футбольного клубу "Баварія", після того, як в середу до відставки був відправлений Фелікс Магат, призначений Оттмар Хітцфельд, 58 років, повідомляє Газета.ру.

Контракт з тренером укладений до кінця сезону.

Хітцфельд вже очолював "Баварію". Двічі, в 1999 і 2000 роках "Баварія" під його керівництвом брала участь у фіналах Кубка ФРН. У обох матчах її суперником був "Вердер". Перший поєдинок закінчився перемогою бременців, а в другому баварці зуміли узяти реванш і завоювати цей почесний трофей.

Що стосується виступу "Баварії" в Лізі європейських чемпіонів, то тут боротьба була повна драматизму. У 1999 році "Баварія" буквально на останніх секундах матчу поступилася "Манчестеру". Рік потому мюнхенські футболісти вибули з боротьби вже в півфіналі, програвши мадридському "Реалу". І ось, нарешті, в 2001 році "Баварія" досягла своєї мети - у фіналі Ліги європейських чемпіонів підопічні Оттмара Хітцельда здолали іспанський клуб "Валенсія".

Сезон 2002 року видався для "Баварії" не дуже вдалим - команда Хітцфельда зайняла в чемпіонаті країни лише третє місце, проте, завдяки перемозі в кваліфікаційному матчі і в новому сезоні отримала право боротися за кубок Ліги європейських чемпіонів.

18 травня 2004 року стало відомо, що "Баварія" достроково розриває з Хітцфельдом контракт, термін якого закінчувався в 2005 році. Конкретна причина звільнення тренера так і не була названа. Члени команди пов"язували розрив контракту з невдалим виступом "Баварії" в чемпіонаті країни.

Після поразки німецької збірної в матчі з Чехією на Чемпіонаті Європи-2004 Хітцфельду запропонували змінити на посаді тренера національної збірної Руді Феллера. Але цю пропозицію Хітцфельд відхилив, що викликало сплеск невдоволеності і нерозуміння в німецьких ЗМІ - адже перед чемпіонатом країни Хітцфельд сам пропонував свою кандидатуру на цю посаду.

Інтерес до Оттмара Хітцфельда в 2006 році виявляли московський "Локомотив", київський "Динамо" і дортмундська"Борусія". Від пропозицій всіх трьох клубів німецький тренер відмовився.

Останнім часом Оттмар Хітцфельд працював експертом на платному телеканалі Premiere.

Зараз ви читаєте новину «Хітцфельд після відставки Магата очолив "Баварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі