четвер, 06 червня 2019 13:26

Хацкевич виглядає безальтернативним варіантом для "Динамо"

Хацкевич виглядає безальтернативним варіантом для "Динамо"
Попри провальні результати "Динамо" в цьому сезоні Олександр Хацкевич продовжить працювати головним тренером далі.

31 травня завершився контракт головного тренера "Динамо" Олександра Хацкевича та його помічників. Фактично київський клуб перебуває зараз без головного тренера.

Впродовж останніх 2-3 тижнів називалися різні прізвища серед можливих кандидатів на тренерську роботу в "Динамо". Переважно це варіанти відверто далекі від реальності. Хіба може реально претендувати на посаду у великому клубі поляк Адам Навалка, який був успішний тільки зі збірною Польщі, а свою останню роботу в познанському "Леху" відверто завалив, через що був відправлений у відставку через 3 місяці? Можливе запрошення іспанця Рауля Ріанчо, який провалився в "Спартаку", а до цього не кращим чином залишив "Динамо" та не допоміг Шевченку вивести збірнуУкраїни на Кубок світ, виглядало не менше абсурдно. Так само, як і розмови про давно непрацюючих Калітвінцева чи Михайличенка.

Швидше за все, це було схоже на імітацію роботи з пошуку тренера. Просто перепідписати контракт із Хацкевичем не можна було, враховуючи останні результати команди. "Динамо" цього сезону нічого не виграло на внутрішній арені та в єврокубках нічого абсолютно не могло протиставити "Челсі".

Зовні виглядає ситуація так, немов би "Динамо" шукало іншого тренера, але результату не отримало. Можна розуміти, що не кожен іноземний тренер зараз приїде в Україну. Для цього потрібні серйозні витрати на умови контракту та трансферна кампанія.

"Динамо" імітує пошук тренера

Розмови про умови Хацкевича до "Динамо" виглядають так само непереконливо. Якщо він 2 роки тому погодився працювати у час відтоку легіонерів та зменшення якості гравців - зараз немає взагалі жалітися ні на що. Виріс Циганков, Бурда, Шепелєв і Миколенко. Підписали Вербича. На початку літа узгодили всі умови щодо Кадірі. Потенціал команди точно став більшим, ніж це було 2 роки тому. Важкий період зміни поколінь майже пройшов.

Ситуація розвертається так, що Олександр Хацкевич залишається просто безальтернативним кандидатом. Жодних передумов немає, що білорус не буде працювати наступного сезону в Києві. Трансфер ганця Кадірі виглядає тільки підтвердження цієї думки. Який клуб буде купувати гравця (чи навіть просто брати на контракт), коли немає визначеності з тренером? Тим паче, що за своїми характеристиками Кадірі максимально підходить під стиль футболу Хацкевича. У новому сезоні саме це гравець має змінити Гармаша чи Сидорчука в складі, які просто провалили минули сезон.

Новачок Кадірі максимально підходить під стиль футболу Хацкевича

Ближче до середини червня варто очікувати, що Хацкевич офіційно продовжить свою роботу в "Динамо". Розмови про зміну тренера зникнуть до старту в кваліфікації Ліги чемпіонів. Якщо вже не вдасться пройти знову до найпрестижнішого клубного турніру, питання зміни тренера знову буде актуальним. Списати все на травми гравців чи якість бразильців точно вже не вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекати від Віктора Скрипника на посаді головного тренера "Зорі"

Минулого сезону "Динамо" стало срібним призером чемпіонату України. Із Кубка крани вилетіло на стаді 1/4 фіналу. У кваліфікації Ліги чемпіонів поступилося майбутньому півфіналісту "Аяксу", а в 1/8 Ліги Європи - майбутньому переможцю "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич виглядає безальтернативним варіантом для "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі