пʼятниця, 28 січня 2011 15:57

Григорій Суркіс балотуватиметься у виконком УЄФА

Григорій Суркіс балотуватиметься у виконком УЄФА

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс знову буде обиратися в члени виконавчого комітету УЄФА. 22 березня 2011 на конгресі організації в Парижі відбудуться вибори представників національних асоціацій в головний керівний орган європейського футболу на 2011-2015 рр..

У нинішньому році минає термін повноважень семи членів виконкому УЄФА, серед яких і керівник української асоціації. Шестеро з них, в тому числі і Григорій Суркіс, висунуті на переобрання. Це Шенес Ерзік (Туреччина), Жілберту Мадаїл (Португалія), Мірча Санду (Румунія), Григорій Суркіс (Україна), Лютаурас Варанавічюс (Литва), Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія).

Крім них, до списку з 13 кандидатів в члени виконкому УЄФА входять: Франсуа де Кеерсмакер (Бельгія), Норман Дарманін Демайо (Мальта), Сергій Фурсенко (Росія), Петер Жійерон (Швейцарія), Іван Гашек (Чехія), Гжегож Лято (Польща ), Борислав Михайлов (Болгарія), повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Крім того, до 31 травня, коли в Цюріху розпочнеться Конгрес ФІФА, відразу у трьох представників Європи закінчаться терміни членства у Виконавчому комітеті цієї організації. Мова йде про Мішеля Платіні (Франція), Анхеля Марію Вільяра Льона (Іспанія) і Франца Бекенбауера (Німеччина).

Віце-президент ФІФА Анхель Марія Вільяр Льона (Іспанія) планує балотуватися на черговий термін, а Тео Цванцигер (Німеччина) розраховує зберегти місце у Виконавчому комітеті. Всі мандати розраховані на термін у чотири роки.

До крайнього терміну подачі заявок, 22 грудня 2010 року, нинішній глава УЄФА Мішель Платіні виявився єдиним кандидатом у президенти УЄФА на наступний термін. Президент європейського футбольного союзу автоматично стає віце-президентом ФІФА.

За матеріалами РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс балотуватиметься у виконком УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі