середа, 19 січня 2011 09:49

Гравці "Сокола" написали лист відчаю Януковичу та Азарову

Гравці "Сокола" написали лист відчаю Януковичу та Азарову

Хокеїсти "Сокола", які складають кістяк збірної України, написали відкритий лист президенту України Віктору Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, президенту Федерації хокею України Анатолію Брезвіну.

У листі, направленому керівництву країни, йдеться про ті проблеми, з якими в даний момент зіткнувся київський клуб, повідомляє офіційний сайт команди.

"Сьогодні найкращий клуб країни переживає важкий період у плані фінансової спроможності. У команди немає власної арени (за роки Незалежності України в Києві не побудовано жодного об'єкту для хокею), а власник "Сокола" в особі відомого олігарха Сергія Тарути не справляється з обов'язками по виконання контрактних договорів з хокеїстами.

Гравці, що принесли славу державі на Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті (10-е місце на планеті!), по декілька місяців не отримують зарплату, а багато хто з хокеїстів перебуває у борговій ямі ...

Щоб вболівальники не червоніли за своїх спортсменів на міжнародних змаганнях, щоб не заплямувати честь клубу і країни, хокеїсти об'єдналися і завершили минулий сезон у відкритому чемпіонаті Білорусі на морально-вольових якостях, багато в чому заради відданості найшвидшій грі у світі!", - йдеться в зверненні гравців команди.

У листі також зазначено, що Федерація хокею України не в змозі вплинути на ситуацію, що склалася:

"На жаль, Федерація хокею України в особі вельмишановного президента Анатолія Брезвіна не в силах витягнути столичного гранда з фінансового капкана, оскільки ХК "Сокіл" належить приватним структурам".

"Просимо Вас не залишати базовий клуб збірної України наодинці зі своїми бідами і посприяти виправленню ситуації на благо вітчизняного хокею. В іншому випадку, кінцівка сезону-2010/11 опиниться під загрозою зриву і заодно міжнародного скандалу.

Не забуваємо, що попереду у нас головна подія року - весняний чемпіонату світу (17 - 23 квітня) в київському Палаці спорту, а згодом і кваліфікація до Олімпіади в Сочі. Звертаємо вашу увагу, що збірна Україна є фаворитом світового форуму та за участю гравців "Сокола", які складають кістяк національної команди, здатна повернутися до класу найсильніших. Перешкодити нам завоювати 1-е місце може тільки пригнічений психологічний стан хокеїстів, втомлених годуватися обіцянками", - закликають у своєму листі гравці "Сокола".

Не виключають гравці і можливість розвалу команди в результаті недофінансування: "Доводиться констатувати, що зараз ХК "Сокіл" знаходиться на межі розвалу, а ми, гравці і обслуговуючий персонал команди, перебуваємо у відчаї через те, що не можемо отримати законно зароблені потом і кров'ю гроші".

Зазначимо, що варіант звернення до керівництва країни розглядався тренерським штабом і гравцями "Сокола" ще в жовтні минулого року.

Нагадаємо також, що в червні цього року, ХК "Будівельник" (Київ) відмовився від участі в розіграші КХЛ в сезоні-2010/2011. Причиною відмови стала відсутність арени.

За матеріалами Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Сокола" написали лист відчаю Януковичу та Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі