четвер, 26 травня 2011 16:04

Головний польський стадіон до Євро-2012 можуть не здати у вказаний термін

Головний польський стадіон до Євро-2012 можуть не здати у вказаний термін

Будівництво головної спортивної арени Польщі на Євро-2012, Національного стадіону, можуть не завершити в зазначений термін (до 30 червня). Про це повідомляє Інформаційний ценр Євро-2012.

Причина - виявлені конструкційні вади арени, усуненню яких не сприяє суперечка оператора стадіону, Національного центру спорту (NCS) Польщі, з головним виконавцем, консорціумом компаній Alpine Bau-Hydrobudowa-PBG.

Офіційно NCS заперечує відставання від графіка виконання робіт і запевняє, що перший офіційний матч на стадіоні - між національними збірними Польщі та Німеччини - відбудеться у вказані терміни (6 вересня). Однак про існування проблем з графіком здачі об'єкта в експлуатацію свідчить факт припинення продажу квитків на перший спортивний захід на стадіоні - змагання з мотокросу 6 серпня. Це організатор змагань зробив на прохання NCS.

Проблеми на Національному стадіоні виявлені після перевірки експертами NCS каскадної сходи навколо стадіону. На їхнє переконання, окремі елементи конструкції були змонтовані неправильно, що може загрожувати безпеці людей. Протягом декількох днів будівельний консорціум повинен буде запропонувати варіанти усунення недоліків. У той же час, якщо виникне необхідність повного демонтажу сходи, це може призвести до кількамісячного запізнення в термінах здачі об'єкта в експлуатацію.

Крім того, на стадіоні можуть бути виявлені помилки в проектах прокладки електричних і санітарних вузлів. У зв'язку з цим, виконавець звинувачує оператора об'єкта в тому, що він із запізненням надав необхідну технічну документацію щодо встановлення комунікацій. Але NCS відкидає ці аргументи і підкреслює, що, підписуючи угоду, консорціум схвалив усі проекти.

У той же час, міністр спорту та туризму (MSiT) РП Адам Герш вважає, що недотримання зазначених в угоді термінів будівництва об'єкта загрожує виконавцю великими штрафними санкціями, які можуть досягти навіть сотень мільйонів злотих. На його думку, питання щодо термінів завершення будівництва буде вирішене протягом декількох днів, після подання виконавцем плану усунення конструкційних недоліків. Він висловив надію, що стадіон все-таки побудують до 30 червня.

Як повідомляло агентство, проблема зі своєчасною здачею в експлуатацію виникла кілька днів тому на ще одному польському стадіоні до Євро-2012 - у Гданську. Правда, там причиною недотримання графіка будівництва стали не технічні недоліки, а холодна зима, яка трохи загальмувала роботу на об'єкті. Через це Польська федерація футболу вирішила перенести матч національних збірних Польщі та Франції (9 червня), який повинен був стати церемонією відкриття арени, зі столиці Поморського воєводства до Варшави. Незважаючи на це, у Гданську сповнені рішучості повністю завершити будівництво об'єкта на початку червня.

Зараз ви читаєте новину «Головний польський стадіон до Євро-2012 можуть не здати у вказаний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі