понеділок, 18 листопада 2013 11:23

"Головне, що притаманне братам Суркісам - вміння визнавати свої помилки" - Ахметов

"Головне, що притаманне братам Суркісам - вміння визнавати свої помилки" - Ахметов
Ахметов: "Якщо в "Шахтаря" кашель, у мене - запалення легенів".Фото: shakhtar.com

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов дав інтерв'ю телеканалу "Футбол". Зокрема, в ньому він розповів про...

Про Михайла Фоменка

Ця людина заслуговує на повагу - своєю скромністю, своєю чарівністю. Він мало говорить і багато робить. Зверніть увагу, після кожної перемоги він скромно виходить до преси і каже: "Це не я, це хлопці". Його скромність, професійний погляд заслуговують поваги, і навіть зараз те, що ми граємо з французами - його величезна заслуга.

Про ставлення до проблем "Шахтаря"

У моєму серці "Шахтар" назавжди. Коли у "Шахтаря" кашель, у мене запалення легенів. Тому я повинен разом з уболівальниками та командою, разом з тренерським штабом пережити всі невдачі. Але пережити гідно, неемоційно. Ми фактично провалили в цій Лізі чемпіонів тільки один поєдинок - з "Байєром" на виїзді. Ми зіграли 4 матчі, а провалили один. Я не можу сказати, що "Шахтар" у цій Лізі чемпіонів зіграв погано. І якщо, як ми всі любимо порівнювати, торішній "Шахтар" опинився б у сьогоднішній групі, я не знаю, якого результату досяг би. Було б сьогодні більше очок або менше?

Про новачків команди

Ми придбали 5 нових гравців, їм потрібно дати час на адаптацію. Я вам хочу сказати, що такої сильної команди, як зараз, такого сильного підбору футболістів в "Шахтарі " ніколи не було. Я переконаний, що у нинішнього "Шахтаря" величенний потенціал. І наша проблема - це час. Нам потрібен час: футболістам - на адаптацію; час потрібен тренеру, щоб до кінця зрозуміти потенціал гравців; і всім нам потрібен час, адже ми чекаємо на результат ще вчорашнім днем​​, а може, він буде завтра. Емоція - це не рідна сестра успіху, а от терпіння - це те, що нам потрібно, це те, що приведе нас до великих перемог. Я в цьому глибоко переконаний. Команда створює дуже багато моментів, торішній "Шахтар" стільки не створював. Забивав більше, а створював менше. Сьогоднішній "Шахтар" створює дуже багато моментів, і для мене це дуже важливо. А якщо є моменти, значить, будуть і голи.

Про Луческу

Я довіряю Луческу, у нас з ним одна філософія. Ми розуміємо один одного, відчуваємо один одного, разом ставимо перед собою самі амбітні цілі. Адже ми разом працюємо вже 10 років. Я за поглядом визначаю, чого хоче Луческу. Я не думав про відставку Луческу з сезону - 2008/09, навіть коли на стадіоні були образливі банери. Я тоді звернувся до вболівальників і ввічливо попросив більше не демонструвати ці транспаранти. І сказав, що через півроку вони будуть аплодувати стоячи. Мені інтуїція, мабуть, підказала. Після чого ми виграли Кубок УЄФА. І в цьому є величезна заслуга Луческу.

Про Тайсона

Я в Тайсона вірю! Це дуже сильний футболіст, який повинен підсилити гру "Шахтаря". Але Луческу теж чинить на нього тиск. Чому? Тому що він у нього сильно вірить. Він знає, що у Тайсона величенний потенціал, і хоче допомогти йому його розкрити. Тайсон повинен більше забивати і більше віддавати. Гравець на цій позиції зобов'язаний забивати більше голів. Так само він чинить тиск на Адріано. Він теж наділений сильними якостями, але потрібні голи і ще раз голи. Якості на табло не з'являються, на табло з'являється рахунок.

Про братів Суркісів

Конфлікт інтересів був. Але найголовніше, що притаманне братам Суркісам, - це вміння визнавати свої помилки. Я недавно розмовляв з Григорієм Михайловичем, він сказав: "Рінат, конфлікт інтересів існував. І якби я був на твоєму місці, я б на тебе ще більше тиснув. Але найголовніше - моя совість чиста перед тобою, тому що я цим не користувався". Але питання не в тому, що хтось користувався або не користувався, ми повинні всі конфлікти інтересів прибрати. Тому я не хотів би зараз до цього повертатися . Головне, що це було вчора, а сьогодні цього немає, і мої очі дивляться в майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «"Головне, що притаманне братам Суркісам - вміння визнавати свої помилки" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі