вівторок, 01 березня 2016 11:33

Головне - перетворити Прем'єр-лігу у прибуткову організацію - Генінсон

Головне - перетворити Прем'єр-лігу у прибуткову організацію - Генінсон
Для того щоб клуби почали заробляти, потрібно створити продукт - Генінсон gazeta.ua

Володимир Генінсон вчора був обраний президентом української Прем'єр-ліги. За півмісяця до виборів колишній виконавчий директор Федерації футболу України розповів в інтерв'ю Matchday, як збирається рятувати український футбол.

"Моє основне завдання - вибудувати структуру таким чином, щоб Прем'єр-ліга з громадської організації, яка живе за внески клубів, перетворилася в лігу, яка протягом трьох років не просто зніме навантаження з клубів, а, навпаки, буде заробляти для них гроші. Головне, перетворити Прем'єр-лігу в те, заради чого вона створювалася - в прибуткову організацію".

Через три роки ви перестанете брати внески від клубів і почнете заробляти?

"Не зовсім так. Програма побудована наступним чином. У перший рік зняти фінансове навантаження - це внески. Другий рік - зробити так, щоб клуби перестали платити за арбітраж. А це економія, як мінімум, двох мільйонів гривень. Мільйон йде на арбітраж і мільйон - на внесок. На третій рік - вийти в прибуток і за зрозумілими правилами їх розподіляти. Як це зробити, потрібно вирішувати з власниками клубів. Є варіанти, при яких ці гроші підуть на дитячо-юнацький футбол в клубах або на їх функціонування".

Давайте повернемося до першого запитання. У перший рік клуби платитимуть внески?

"Якщо я встигну з моменту виборів у президенти до старту чемпіонату розробити всю структуру і впровадити її, може вийти так, що у перший рік ми знімемо внески з клубів. Для цього планую зайнятися оптимізацією ліги. Для початку потрібно переїхати з дорогого офісу, який зараз знімає УПЛ, у Будинок футболу. Тут всі афілійовані асоціації знаходяться - пляжного футболу, футзалу та інші. Хочеться, щоб всі були тут і працювали разом".

Перед тим як висунути свою кандидатуру, ви, напевно, аналізували ринок. Чи реально зробити нашу лігу продуктом, на якому можна заробляти? Адже рекламний ринок в Україні впав у рази, в країні війна, люди на футбол не ходять.

"Для того, щоб клуби почали заробляти, потрібно створити продукт. У моїй передвиборчій програмі є план, згідно з яким всі футбольні клуби передають телевізійні права у Прем'єр-лігу. Ліга проводить переговори з двома телетрансляторами".

Тільки з двома?

"На даний момент нікого більше немає. У нас є "пул-5" і "пул-7". Це все потрібно об'єднати, зробити смачний продукт, загорнути у красиву обгортку. Весь контент повинен бути в одному пулі. І після цього продавати. Спочатку - на внутрішньому ринку, а потім виходимо і на міжнародний. Чому зараз у нас немає міжнародного ринку? Тому що пули розбиті, і, наприклад, хтось із Європи хоче побачити певний матч, але він в іншому пулі. І випадає. Більш того, один пул показує одну картинку, інший - зовсім іншу".

Ви про формат трансляції?

"Ні, хоча це також важливо. У кожного пулу є свої спонсори. Все потрібно об'єднати. Все повинно бути однаково. Коли споживач в умовній Австрії дивиться футбол, він хоче все бачити однаково. Однаковий формат, а не різні. Коли у нас є основні вимоги від міжнародних партнерів, ми готуємо і продаємо це. Єдиний пул дасть нам можливість не тільки продавати права, а й залучати спонсорів. Тому що наша ліга транслюватиметься за кордоном. Більш того, це "засвітить" наших футболістів. Умовний власник клубу в тій ж Австрії побачить трансляцію УПЛ, зацікавиться і пошле скаута дивитися нашого умовного Іванова".

Зараз ви читаєте новину «Головне - перетворити Прем'єр-лігу у прибуткову організацію - Генінсон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі