середа, 14 березня 2012 15:47

Годинна екскурсія "Олімпійським" коштує 50 гривень
33

Фото: ФОТО: Андрій ШМАТОВ

На стадіоні НСК "Олімпійський" з початку березня почали проводити екскурсії. Вони проходять три дні на тиждень. Відвідувачам показують закриті для звичайних фанів території і посвячують в таємниці стадіону.

За годинну прогулянку з гідом-екскурсоводом просять 50 гривень. З дітей, студентів та пенсіонерів - 25 гривень.

Екскурсія починається з Італійського дворика. Тут підлога зроблена з мармуру. Цікавинка зали, те що вона повністю освітлюється за рахунок сонячного світла. Дах дворику зроблений зі скла.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Голепад на "Олімпійському": збірні України та Німеччини зіграли внічию

Далі гід проводить відвідувачів на перший поверх. Це зона футболістів. Тут показують 4-хвилинний фільм про історію стадіону та його недавню реконструкцію. Звідти можна потрапити в роздягальні футболістів.

У шафках тут висять футболки гравців збірної України. Біля них знаходиться великий телевізор та дошка для тактичних напрацювань.

"Підлога з підігрівом, є плазмовий телевізор та міні-бар для безалкогольних напоїв. Далі туалети, душові кабінки та джакузі. Останнє це вимоги УЄФА, так як вченими доведено, що під час інтенсивного бігу виділяється дуже багато молочної кислоти, а джакузі допомагає розслабити тіло після фізичних навантажень" — розповіла екскурсовод Ірина.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На відкритті "Олімпійського" були голі дівчата, освистаний Янукович і пожежа

Потім екскурсійну групу проводять в чашу стадіону через тунель для футболістів. Тут можна посидіти та пофотографуватись на місці головного тренера чи запасних гравців. Потім піднятись на верхні сектори, звідки видно всю арену. Після екскурсії усі бажаючі можуть придбати фірмові сувеніри з логотипами НСК "Олімпійський", м'яч за 240 гривень чи брелок за 25 гривень.

Додамо, що на стадіоні свої матчі проводить національна збірна України та київське "Динамо". Влітку "Олімпійський" прийме фінал Євро-2012. Всього на арені зіграють п'ять матчів чемпіонату Європи.

25 липня цього року на НСК пройде концерт "Red Hot Chili Peppers".

Зараз ви читаєте новину «Годинна екскурсія "Олімпійським" коштує 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі