субота, 16 січня 2016 17:42

Глазков має розраховувати на швидкість та удари по корпусу – о 4.00 луганянин почне чемпіонський бій
5

В ніч проти неділі, 17 січня, на арені "Barclays Center" в Брукліні, Нью-Йорк, США, Україна може отримати третього чинного чемпіона світу у профі-боксі. В один ряд із Василем Ломаченком та Віктором Постолом спробує стати В'ячеслав Глазков.

31-річний луганянин побореться із 29-річним американцем Чарльзом Мартіним за вакантний титул IBF у надважкій вазі, яким без малого десятиліття - до 28 листопада 2015 року - володів Володимир Кличко. Українець цього дня програв британцеві Тайсону Ф'юрі, а того позбавили титулу за відмову зустрічатися з обов'язковим претендентом Глазковим. Останній, до слова, недавно спростував інформацію про свій перехід під російський триколор.

Автор: boxingscene.com
 

Два небиті

В одному з двох центральних боїв вечора в Брукліні зустрінуться боксери зі схожими "рекордами". Обоє не мають поразок, по одному поєдинку закінчили нічиєю. У Мартіна 22 перемоги, в Глазкова – 21. Щоправда, відсоток дострокових виграшів в американця суттєво вищий. У нього 20 перемог нокаутом, в українця лише 13, що для хевівейту показник нижче середнього.

Автор: boxingscene.com
 

Глазков - фаворит

Він суттєво переважає свого суперника в боксерській майстерності і досвіді. Провів успішну любительську кар'єру, під час якої ставав медалістом Олімпійських ігор і чемпіонату світу. Та й на професіональному ринзі зустрічався – і перемагав – щонайменше п'ять боксерів, які і близько не стоять поруч з попередніми опонентами Мартіна. В американця хоч і сильніший удар з обох рук, але він має великі огріхи у техніці і в захисті. Технічний Глазков має скористатися в першу чергу своєю кращою боксерською школою. Ну і досвідом, зрозуміло.

Автор: boxingscene.com
 

Перевага в габаритах

Глазков не є крупним боксером як для нинішньої надважкої ваги. Він значно поступається Мартіну у зрості, розмаху рук і вазі – відповідно на 6 см, 11 см і 14 кг. Мусить розраховувати окрім вище зазначених факторів, на вищу швидкість та удари по корпусу. Останні мають сповільнити опонента і в пізніх раундах Глазков може відправити його у нокаут. Якщо ні – очікуємо перемогу українця за очками.

Автор: boxingscene.com
 

Тема громадянства відкрита

Глазков підтвердив, що вийде на чемпіонський бій під українським прапором. Чи це свідоме і довготермінове рішення, чи тільки на цей поєдинок – питання залишається відкритим.

Автор: boxingscene.com
 

Вайлдер - Шпілька

В центральному поєдинку боксерського турніру зійдуться американець Деонтей Вайлдер і поляк Артур Шпілька. Вайлдер проведе третій захист титулу WBC у надважкій вазі. Завоював його рівно рік тому. В разі успішного захисту нас невдовзі може очікувати дуже цікавий поєдинок американця проти росіянина Олександра Повєткіна.

Бій Глазков-Мартін розпочнеться орієнтовно о 4.00 ранку за київським часом. "gazeta.ua" планує текстову трансляцію поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Глазков має розраховувати на швидкість та удари по корпусу – о 4.00 луганянин почне чемпіонський бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі