четвер, 24 травня 2012 15:09

Футбольних арбітрів перевірять на допінг

Футбольних арбітрів перевірять на допінг
Перевіряти суддів на допінг будуть перед матчами ФОТО: dailypicksandflicks.com

Футбольних арбітрів зобов'яжуть проходити тестування на допінг, повідомляє Eurosport. Про плани введення таких тестів для суддів розповів глава медичної служби ФІФА Іржі Дворжак. За його словами, робота арбітрів є частиною гри.

Член виконкому ФІФА бельгієць Мішель Д'Уге висловив думку, що арбітри - такі ж спортсмени, як і футболісти, і до них мають застосовуватися такі самі правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чудова п'ятірка: УЄФА назвав арбітрів на Євро-2012

Як уточнює інтернет-видання Goal.com, перевіряти суддів на допінг збираються перед матчами. В даний час судді не здають допінг-проби, а лише проходять тестування на фізичну готовність.

Додамо, що суддівським комітетом УЄФА в грудні минулого року було відібрано дванадцять головних рефері на Євро-2012. Суддівська бригада складається з 5 осіб з однієї країни: головний рефері, два помічники на лініях і два додаткових помічника за воротами. Вони всі мають категорію ФІФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє українців потрапили у список суддів Євро-2012

Додамо, для кожної бригади призначений третій додатковий помічник з тієї ж країни. Варто згадати, що в разі необхідності він буде готовий замінити когось із колег.

Зараз ви читаєте новину «Футбольних арбітрів перевірять на допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі